Tuvāko stundu laikā Rīgā gaidāms pērkona negaiss un krusa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zibens. Ilustratīvs attēls.
Zibens. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests izplatījis brīdinājumu, ka tuvāko stundu laikā Rīgā gaidāmas spēcīgas lietusgāzes, kā arī iespējama krusa.

Vēja brāzmas varētu sasniegt pat 17 metrus sekundē.

Pirmdienas vakarā un otrdien daudzviet Latvijā līs un dārdēs pērkons, vietām gaidāms ļoti stiprs lietus, lokāli iespējami plūdi, arī krusa un lielas vēja brāzmas, prognozē sinoptiķi.

Jau ziņots, ka no plkst. 19 pirmdien līdz plkst. 6 otrdien Kurzemē būs spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais sarkanais brīdinājums par vietām gaidāmu pērkona negaisu ar ekstremāli stiprām lietusgāzēm.

Otrdien būs pārsvarā apmācies laiks, Latgalē un Kurzemē uzspīdēs saule. Pēcpusdienā Kurzemē vairs nav gaidāmi nokrišņi.

Naktī valsts lielākajā daļā, austrumu novados vēl arī dienas pirmajā pusē saglabāsies lēns vējš, bet negaisa laikā tas būs brāzmains. Sākot ar Kurzemes piekrasti, pastiprināsies ziemeļu vējš, brāzmās līdz 13-18 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra naktī un no rīta pazemināsies līdz +14..+17 grādiem. Maksimālā temperatūra dienā būs +15..+20 grādi, Latgalē vietām vēl +22 grādi.

Rīgā otrdien gaidāms pārsvarā apmācies un lietains laiks, naktī iespējamas stipras pērkona lietusgāzes. Vējš iegriezīsies no ziemeļiem un otrdienas pēcpusdienā brāzmās pieņemsies spēkā līdz 17 metriem sekundē. Gaisa temperatūra naktī un dienā būs +16..+19 grādi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu