Ceļotāj, ņem vērā! Vairākas aviosabiedrības atceļ lidojumus līdz 2023. gada martam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekaterina Pokrovsky/Shutterstock

Darbinieku trūkums, streiki un vispārējs transporta haoss ir licis vairākām aviokompānijām atcelt plānotos lidojumus. Visticamāk, radītās izmaiņas ietekmēs arī tūkstošiem pasažieru visā Eiropā. Medijs "Euronews" apkopojis visu lidsabiedrību veiktās izmaiņas.

"Lufthansa"

Aviokompānija "Lufthansa" paziņojusi, ka no šī brīža līdz 2023. gada 26. martam no ziemas grafika izņems dažus lidojumus. Pagaidām aviosabiedrība nav apstiprinājusi, cik reisu tiks atcelti, taču apgalvo, ka tas ir saistīts ar darbinieku trūkumu, jo īpaši Frankfurtes lidostā.

"Lufthansa" arī plāno veikt dažas izmaiņas lidojumu laikos no oktobra.

"British Airways"

Lidsabiedrība "British Airways" paziņojusi, ka līdz 29. oktobrim atcēlusi vairāk nekā 1000 lidojumu. Ierobežojums tika ieviests jūlijā, ierobežojot katru dienu ceļojošo cilvēku skaitu līdz 100 000, lai novērstu pēdējā brīža atcelšanu.

No lidsabiedrības grafika no 29. oktobra līdz nākamā gada martam tiks atcelti vēl 10 000 lidojumu. Tas veido aptuveni 8% no aviokompānijas grafika šajā laika periodā.

"Scandinavian Airlines"

Aviokompānija "Scandinavian Airlines" no septembra un oktobra grafika ir atcēlusi 1600 lidojumus. Pārvadātājs ziņo, ka tas ir divu nedēļu pilotu streika sekas.

"Wizz Air"

Ungārijas aviokompānija "Wizz Air" no septembra uz vairāk nekā sešiem mēnešiem atceļ teju visus savus lidojumus no Kārdifas lidostas. Tas ietver pakalpojumus uz populāriem Eiropas brīvdienu galamērķiem, piemēram, Alikanti, Korfu un Lansaroti, kā arī uz dažām tālākām vietām.

Tikai divos galamērķos joprojām tiks nodrošināti pakalpojumi no šīs lidostas – Milānas un Bukarestes.

Aviokompānija norāda, ka lēmuma atcelt lidojumu pamatā bija ekonomiskais spiediens.

"American Airlines"

Lidsabiedrība "American Airlines" plāno novembrī samazināt vairāk nekā 29 000 lidojumu, cenšoties izvairīties no ceļojumu haosa. Dažu regulāro maršrutu biežums tiek samazināts, bet daži maršruti pagaidām tiek pilnībā likvidēti.

"Delta"

ASV aviokompānija "Delta" arī samazināja vairāk nekā 4000 novembra lidojumus darbinieku trūkuma dēļ, ko izraisījis negaidīts darbinieku skaita samazinājums.

"Ryanair"

Lidsabiedrība "Ryanair" atceļ vairākus ziemā plānotos lidojumus. Tie tiek atcelti, neskatoties uz to, ka pieaug cilvēku skaits, kas vēlas ceļot pēc pandēmijas.

Lielais pieprasījums un darbinieku trūkums, lai tiktu galā ar milzīgu pasažieru skaitu, izraisīja daudz reisu kavēšanos, atcelšanu un milzīgas rindas.

Taču tajā pašā laikā lidsabiedrība arī pievienoja vairāk nekā miljonu pasažieru vietu ziemas grafikam.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka ceļojumus Eiropā un ASV ir apgrūtinājis haoss lidostās un populāros tūrisma galamērķos. Galvenais iemesls - aviosabiedrības, ceļojumu aģentūras un tūrisma uzņēmumi nespēj tikt galā ar ceļotāju pieprasījumu, kas dažviet jau pārsniedzis 2019. gada līmeni. Tiek publicēts arvien vairāk informācijas par pazudušu bagāžu, mājdzīvniekiem vai citiem priekšmetiem.

Haoss lidostās radies arī tāpēc, ka trūkst apkalpojošā personāla. Covid-19 pandēmijas kulminācijas laikā lidostas un aviokompānijas atlaida aptuveni 191 000 Eiropas aviācijas darbinieku.

Saskaņā ar pētījumu, ko 2021. gada janvārī publicēja Eiropas Transporta darbinieku federācija, 58,5% lidostas darbinieku tajā laikā nemaz nestrādāja. Vismaz 23% no viņiem tika atlaisti.

Tagad, kad ceļojumi pirmo reizi kopš 2019. gada tiek organizēti arvien vairāk, nav pietiekami daudz darbinieku, lai apkalpotu bagāžas kontrolpunktus, nolīgtu apsardzi un lidojumu apkalpi. Personāla atlases pasākumus ir kavējušas ilgstošas drošības pārbaudes un nepievilcīgi darba apstākļi.

Tikmēr pārējie strādnieki ir sākuši virkni streiku pret sliktiem darba apstākļiem un algu samazināšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu