"Mērķis ir nosvinēt arī 100. jubileju." Dailes teātra aktierim Gunāram Placēnam 95!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Dailes teātra aktieris trešdien, 31. augustā, atzīmē 95. dzimšanas dienu. Sarunā ar izdevumu "Kas Jauns" gaviļnieks stāsta, ka viņa mērķis ir nosvinēt arī 100. jubileju.

"Mani iepriecina skaists laiks, kad spīd saulīte, cilvēku labestība un mīlestība," dzimšanas dienas priekšvakarā izdevumam saka Placēns un piebilst, ka viņa mērķis ir nosvinēt arī 100. jubileju.

"Par skaistu un garu mūžu un to, ka manī ielikts tik liels spēks dzīvot, varu pateikties saviem vecākiem un Dievam," teic aktieris. Viņš arī atzīstas – ir saldumu mīlis, tāpēc svētku dienā gribētu lielu, skaistu torti. 

Šobrīd Placēnam esot jauns vaļasprieks – rožu audzēšana: "Tāpēc, ja kādam ir vēlme mani apdāvināt, rožu stādi būs laba izvēle." Vēl viens kluss viņa un sievas Rutas sapnis esot magnolijas ģimenes dārzā. Placēns atminas – 80. jubilejā viņam uzdāvinātas hortenzijas.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka 1971. gadā Gunāram Placēnam tika piešķirts Latvijas PSR Nopelniem bagātā skatuves mākslinieka goda nosaukums, bet 1977. gadā — Latvijas PSR Tautas skatuves mākslinieka goda nosaukums. 2011. gadā viņš tika apbalvots ar IV šķiras Triju Zvaigžņu ordeni. 2018. gada novembrī saņēma Spēlmaņu nakts balvu par mūža ieguldījumu.

Placēns ir vecākais spēlējošais latviešu aktieris.

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 30. augusta numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu