Prokremliskas kustības biedri aizdedzina Levita portreta un Latvijas karoga fotogrāfijas (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Internetā izplatās video, kā prokremliskās kustības "Putina vienības" gados vecākie aktīvisti dedzina Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Polijas prezidentu fotogrāfijas un šo valstu karogus. 

"Putina vienības" laiku pa laikam publicē video, kuros aktīvistes labākajos gados runā par politiskajiem notikumiem un pauž atbalstu Krievijas vadonim Vladimiram Putinam.

Pensionāres izrādīja dusmas pret Baltijas valstīm un Poliju, demonstratīvi dedzinot izdrukātus attēlus ar šo valstu karogiem un līderu - Latvijas prezidenta Egila Levita, Lietuvas prezidenta Gitana Nausēdas, Igaunijas premjerministres Kajas Kallasas un Polijas prezidenta Andžeja Dudas - portretus.

No video noprotams, ka aktīvistu neapmierinātību izsaukusi padomju pieminekļu nojaukšana.

"Mēs, Putina vienības, šodien pulcējamies uz ārkārtas sēdi, lai protestētu pret visām Baltijas valstīm, kuras vadīja šis vīrietis (red.piez- pensionāre norāda uz Latvijas prezidenta Egila Levita fotogrāfiju), kurš vēlas būvēt koncentrācijas nometnes krievu cilvēkiem. Cik ilgi tas turpināsies?" video stāsta kustības dalībnieks.

Video beigās tiek sadedzinātas prezidentu fotogrāfijas.

Igaunijas Ārlietu ministrija portālam "Postimees" pavēstīja: "Tas ir diezgan bēdīgi un demonstrē Krievijas necieņu pret Igauniju un citām valstīm. Vairāk par visu šāds video parāda tā izveidotāju un tajā iesaistīto "aktieru" kultūras trūkumu.

Krievijas agresīvā retorika neizbrīna, jo Igaunija kopā ar kaimiņvalstīm aktīvi atbalstījusi Ukrainu un iestājusies par stingrākām sankcijām pret Krieviju. Tāpat izbrīnu nerada Krievijas mode filmēt veselā saprāta robežu pārkāpjošus propagandas video, iesaistot tajos bērnus vai veca gadagājuma cilvēkus."

Kā zināms, Igaunijas valdība pieņēmusi lēmumu visās publiskās vietās demontēt padomju laika pieminekļus, savukārt Latvijas valdība atbalstījusi 69 padomju un nacistisko režīmu slavinošu pieminekļu, piemiņas zīmju, piemiņas vietu un citu objektu demontāžu.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu