Brazīlijā miris pēdējais kādas iezemiešu cilts loceklis, kurš nekad nebija kontaktējies ar ārpasauli (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Brazīlijas iezemiešu cilšu aizsardzības aģentūra "FUNAI" paziņojusi, ka miris pēdējais vietējās iezemiešu cilts pārstāvis, kurš nekad nebija kontaktējies ar ārpasauli.

Dēvēts par "bedru cilvēku", viņš pilnīgā izolācijā 26 gadus nodzīvoja dziļi Brazīlijas Amazones džungļos. Savu iesauku viņš ieguva tāpēc, ka mēdza rakt bedres, lai notvertu dzīvniekus vai pats tajās slēptos.

Iezemietis noraidīja pilnīgi visus mēģinājumus ar viņu kontaktēties, tiesa, viņš nemitīgi tika novērots no tālienes, kā arī nereti apgādāts ar pārtiku, vēstīts izdevumā "CNN".

Zināms, ka pārējie cilts locekļi tika nogalināti vairākos lopkopju un zemes tīkotāju uzbrukumos 1970. gados.

VIDEO: "BEDRU CILVĒKS"

"Neviens no ārpasaulē esošajiem nezināja šī vīrieša vārdu vai informāciju par viņa cilti. Līdz ar viņa nāvi genocīds pret šiem cilvēkiem ir pabeigts. Tas patiešām bija genocīds. Lopkopju apzināta cilvēku grupas iznīcināšana, lai iegūtu zemi un bagātību," pauda cilts pētniece Fiona Vatsone.

Vīrieša mirstīgās atliekas tika atrastas guļamtīklā viņa mītnē 23. augustā. Viņš mira dabiskā nāvē, tomēr vietējā policija plāno veikt tiesu medicīnas ekspertīzi.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu