Šūmahera likstas turpinās - jaunais pilots neturpinās sadarbību ar "Ferrari" un nākamsezon, iespējams, paliks bez darba

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Miks Šūmahers
Miks Šūmahers Foto: SIPA/Scanpix

Leģendārā Pirmās formulas (F-1) pilota Mihaela Šūmahera dēla Mika ceļš autosporta karaliskajā klasē, ļoti iespējams, tuvojas beigām, jo pēc sezonas viņš vairs nebūs daļa no "Ferrari" sistēmas, bet sadarbību ar jauno pilotu, visticamāk, neturpinās arī viņa līdzšinējā komanda "Haas".

Vēl 2021. gada sākumā F-1 fani ar nepacietību gaidīja Šūmahera vārda atgriešanos autosporta virsotnē. Divus gadus vēlāk jaunais pilots, kā vēsta ārzemju mediji, ļoti iespējams būs spiests pamest F-1.

Kā zināms, Šūmahers bija "Ferrari" jaunatnes akadēmijas pilots, bet slavenā komanda pēc šīs sezonas pārtrauks saistības ar vāciešu pilotu. Tiesa, "Ferrari" arī tuvāko divu gadu laikā Šūmaheram nevarētu piedāvāt vietu savā komandā, jo gan Šarls Leklērs, gan Karloss Sainss ar Marello bāzēto komandu līgumus ir noslēguši līdz 2024. gada beigām.

Tāpat vairāki ārzemju mediji, tai skaitā "Motorsport.com", ziņo, ka Šūmahera pakalpojumos vairs nav ieinteresēta viņa pašreizējā komanda "Haas". Vāciešu pilotu nākamsezon varētu aizstāt cits "Ferrari" sistēmas pilots Antonio Džiovinaci, kurš šosezon ir rezerves pilots trīs komandām - "Ferrari", "Haas" un "Alfa Romeo", kur viņš vēl 2021. gadā brauca kā pilna laika pilots.

Tāpat itāļu braucējs Itālijas un ASV GP nedēļas nogalēs sēdīsies pie "Haas" stūres pirmajās treniņbraucienu sesijās.

Šobrīd gan dažās komandās pirms nākamās sezonas vēl ir brīvas vietas. Teorētiski "McLaren" vēl oficiāli nav izziņojusi Oskara Piastri pievienošanos komandai, tomēr tas šobrīd vairāk ir laika jautājums. Tāpat līgumi ar tikai vienu pilotu bez pieminētās "Haas" ir arī "Williams", "Alfa Romeo" un "Alpine" vienībām.

Lielākā neskaidrība šobrīd ir ap "Alpine" vakanto vietu. Pati komanda vēl centīsies cīnīties par Piastri saglabāšanu, tajā pat laikā "Sky Sports" ziņo, ka komanda vēlētos piesaistīt Pjēru Gaslī, kuram gan ir līgums ar "AlphaTauri". Tāpat atgriezties Francijā bāzētajā komandā varētu arī Daniels Rikjardo.

Miks Šūmahers šobrīd ar 12 izcīnītajiem punktiem ieņem 15. vietu pilotu čempionāta tabulā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu