Dž. Dž. Džilindžera sieva Inga Grencberga Grieķijā ne tikai atpūtusies ar Džili, bet uzrakstījusi arī savu otro romānu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ grencberga

Šovasar Grieķijā rakstniece, režisora Dž. Dž. Džilindžera sieva Inga Grencberga ne tikai atpūtusies, bet arī uzrakstījusi sava otrā romāna lielāko daļu. Viņas debijas darbs jau rudenī nonāks pie igauņu lasītājiem, šonedēļ raksta izdevums "Privātā Dzīve".

"Grāmata jau ir ļoti tuvu finišam," saka Inga Grencberga. "Uz Grieķiju devos, lai atslēgtos no ierastās dzīves, no Rīgas. Arī savu pirmo romānu rakstīju, būdama prom Francijā. Tāpēc man bija skaidrs, ka šis ir īstais veids, kā es to darīšu šajā reizē un arī turpmāk."

Ingas pirmais romāns sabiedrībā raisīja ļoti lielu interesi. Gan tā nosaukums "Sestā sieva", gan grāmatā aprakstītās situācijas aicināja domāt, ka tas ir stāsts par viņas satikšanos ar provokatīvo režisoru. Daudzas lasītājas galvenajā varonē Alisē saskatīja gan Ingu, gan pašas sevi. Vaicāta, vai otrajā romānā gaidāma Alises atgriešanās, Inga saka:

"Tas ir pavisam cits stāsts. Protams, tā centrā ir sieviete, un man pašai bija liels pārsteigums, kurp galvenā varone mani aizveda. Bija ļoti izaicinoši un interesanti."

Inga ir režisora sestā sieva. Viesojoties STV Pirmā! sarunu raidījumā "Kad viņas satiekas", Inga stāstīja par laulību ar režisoru Dž.Dž.Džilindžeru: "Kad man uzdod jautājumu par to, kā ir būt Džilindžera sestajai sievai, esmu teikusi, ka diez vai pienāks brīdis, kad viņam pajautās, kā ir būt Grencbergas pirmajam vīram," spriež Inga, piekrītot, ka būt pirmajam - tā ir lielāka atbildība. Viņa norāda, ka nezina, ko Džilindžers uz šādu jautājumu atbildētu, tomēr uzskata, ka viņu laulība nav sarežģīta.

Inga uzskata, ka radošu personību nedrīkst ierobežot: "Es teiktu, ka viņam ir īpašs raksturs. Jo jebkuram radošam cilvēkam ir savi "tarakāni" - tu esi kaut kur citur. Prasīt tādam cilvēkam nebūt radošam arī jebkurā citā brīdī ir vienkārši netaisnīgi pret viņu. Mēs daudz par to esam runājuši. Es zinu, ar ko apprecējos."

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 30. augusta numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu