Telefoni un velosipēdi baseinā. Padomju pieminekļa Pārdaugavā tehniskajās telpās atrasti vairāki priekšmeti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Baseins pie padomju pieminekļa Pārdaugavā.
Baseins pie padomju pieminekļa Pārdaugavā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pārdaugavā turpinās darbi, lai demontētu plašās tehniskās telpas pie padomju pieminekļa Uzvaras parkā. Baseinā atrasti vairāki interesanti priekšmeti, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma". 

"Tiek demontētas tehniskās telpas, tās ir gana lielas, ir biezas pārsedzes, un darbi ir vismaz uz nedēļu. Būvniekiem nāk papildu tehnika, papildu resursi. Tad tiek gatavota vieta, kur viss tiks drupināts," skaidro Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange.

"Būvnieki ir izvākuši ārā, sākot ar velosipēdiem, beidzot ar telefoniem. Zivis ir zoodārzā. Pats baseins arī būs jādemontē, un pie tā šobrīd strādā," norāda izpilddirektors.

Darbu veicēji strādā arī pie plašā baseina.

Policija joprojām sargā plašo teritoriju, taču pēc Pārdaugavas pieminekļa obeliska nojaukšanas jebkādi starpgadījumi ir mazinājušies.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka ceturtdien, 25. augustā, Uzvaras parkā, nogāzts Latvijā un Baltijā lielākais padomju laika piemineklis, demontējot tā kompleksa pēdējo elementu - 79 metrus augsto obelisku, kura virsotni rotāja zvaigznes.

Foto: Ovāciju pavadībā nogāzts padomju pieminekļa obelisks

Obelisks tika nogāzts pēc aptuveni septiņas stundas ilga darba, nokrītot ar skaļu blīkšķi un augstām ūdens šļakatām no blakus esošā baseina. Sanākušie vērotāji padomju armijai veltītā obeliska krišanu sagaidīja ar ovācijām.

Pēc obeliska nogāšanas policija ātri atjaunoja transporta satiksmi pa tuvējām ielām.

Pieminekļa kompleksa demontāža notika trīs dienas. Otrdien, 23.augustā, tika nogāzta trīs karavīru bronzas statuja, trešdien, 24.augustā, no rīta krita sievietes figūra, bet ceturtdien, 25. augustā, tika gāzts obelisks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu