Saistībā ar Lavrova teikto par "rusofobijas uzspiešanu" Moldova izsauc Krievijas pārstāvi (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto: EPA/Scanpix

Ceturtdien, 1. septembrī, Moldovas ārlietu ministrs Niku Popesku uz ministriju izsauca Krievijas pilnvaroto lietvedi Moldovā, jo Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs izteicies par rusofobiju Moldovā un iespējamiem draudiem Krievijas militārpersonu drošībai Piedņestrā.

Moldovas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Moldovā nav reģistrēts neviens mazākumtautību tiesību pārkāpums, kas runā krievu vai citās valodās.

"Krievu, ukraiņu, gagauzu, bulgāru un citu nacionālo minoritāšu valodās runājošo iedzīvotāju tiesības tiek ievērotas saskaņā ar demokrātijas principiem.

Attiecībā uz paziņojumā minētajiem krievvalodīgajiem pilsoņiem nav saņemti ziņojumi par viņu tiesību pārkāpumiem,” norādīja ministrija.

Ministrija arī uzsvēra, ka Moldova joprojām ir apņēmības pilna spert "mierīgus un diplomātiskus, uz dialogu balstītus soļus gan valsts reintegrācijas nolūkos, gan dialogā ar Krievijas Federāciju par mūsu valsts teritorijā nelikumīgi izvietotā Krievijas karaspēka izvešanu".

"Citas spekulācijas par to uzskatām par nepamatotām," paziņoja ministrija.

Popesku lika uz ministriju izsaukt Krievijas pilnvaroto lietvedi Moldovā, lai viņš sniegtu skaidrojumus par Lavrova izteikumiem, kā arī viņam izteiktu Moldovas varas iestāžu nostāju.

Lavrovs iepriekš pavēstīja, ka jebkuras darbības, kuras var uzskatīt par draudiem Krievijas "miera uzturētāju" un armijas drošībai Piedņestrā, Krievijas varas iestādes uzskatīs par uzbrukumu Krievijas Federācijai.

Lavrovs arī paziņoja, ka Moldovas vadība "pakļāvīgi seko Rietumu norādījumiem" un ka Moldovā "tiek uzspiesta rusofobija".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu