VIDEO ⟩ Ukrainas tenisiste pēc mača atsakās paspiest baltkrievietei Azarenkai roku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marta Kostjuka
Marta Kostjuka Foto: AFP/SCANPIX

Ceturtdien, 1. septembrī, pēc zaudējuma "US Open" otrajā kārtā baltkrievu tenisistei Viktorijai Azarenkai roku paspiest atteicās jaunā Ukrainas tenisiste Marta Kostjuka.

"US Open" otrajā kārtā Kostjuka ar 2-6, 3-6 divu setu cīņā piekāpās ar 26. numuru izsētajai Baltkrievijas tenisistei Viktorijai Azarenkai.

Pēc mača tenisistes lielākoties viena otrai paspiež roku un tad atsveicinās no spēles tiesneša, tomēr 20 gadus vecā Kostjuka uzreiz pretiniecei lika noprast, ka negrasās sarokoties.

Pēc spēles Kostjuka sarunā ar medijiem skaidroja savu rīcību: "Tas bija personisks mačs. Ne konkrēti Viktorijas dēļ, bet kopumā, tā nebija parasta turnīra spēle. Man pret Viktoriju nav personīga naida, bet, ņemot vērā, ka viņai Baltkrievijā ir liela loma arī ārpus tenisa, kā arī viņas vietu WTA spēlētāju padomē, uzskatu, ka viņa šajā laikā varēja izdarīt vairāk."

Kostjuka, kura regulāri izsakās par karu savā dzimtenē, norādīja, ka daudzi tenisisti, ar kuriem viņai iepriekš bijušas draudzīgas attiecības, nav izteikušies Ukrainas jautājumā.

Arī Azarenka sarunā ar medijiem komentēja pretinieces rīcību un izteikumus: "Ja Marta vēlas runāt ar mani, esmu atvērta viņu uzklausīt. Uzskatu, ka empātija šādos brīžos ir ļoti svarīga. Un tāds ir bijis mans vēstījums jau kopš kara sākuma. Es cenšos palīdzēt. To esmu darījusi daudz. Varbūt ne katrs to redz. Esmu cilvēkiem palīdzējusi ar transportu vai arī naudu. Man ir svarīgi palīdzēt cilvēkiem, kuriem šī palīdzība ir nepieciešama."

ASV atklātais čempionāts tenisā uz cietā seguma norisinās no 29.augusta līdz 11.septembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu