Foto un video ⟩ Bagatskim un Ukrainai droša uzvara "EuroBasket 2022" ievadā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas trenera Ainara Bagatska vadītā Ukrainas izlase piektdien Milānā Eiropas basketbola čempionātu sāka ar uzvaru.

Ukraina pirmajā C grupas spēlē pieveica Lielbritāniju ar 90:61 (22:17, 20:15, 24:12, 24:17).

Pārliecinošo uzvaru ar 17 punktiem sekmēja Svjatoslavs Mihaiļuks, 13 punktus guva Oleksijs Ļeņs, bet pa desmit punktiem sakrāja Bogdans Blizņuks un Iļja Sidorovs.

Britu vienībā 16 punktus un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Lūks Nelsons, bet pa desmit punktiem guva Mailss Hesons un Geibriels Olaseni.

Citās šīs grupas spēlēs piektdien Milānā spēkus mēros Horvātija un Grieķija, kā arī Itālija un Igaunija.

Pirmajā D grupas spēlē Izraēla pagarinājumā pieveica Somiju ar 89:87 (16:27, 24:13, 21:18, 18:21, 10:8).

Ceturtajā ceturtdaļā pārsvarā vadībā bija somi, taču Deni Avdija ar ļoti tālu trīspunktu metienu 37 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca 79:79.

Pagarinājumā jau Izraēla diktēja noteikumus laukumā, ne reizi neatļaujot somiem izvirzīties vadībā.

Izraēlas vienībā 23 punktus un 15 atlēkušās bumbas sakrāja Avdija, 13 punktus guva Tomers Ginats, pa desmit punktiem - Gijs Pnini un Nimrods Levi, bet desmit rezultatīvas piespēles astoņiem punktiem pievienoja Tamirs Blats.

Somijas vienības līderis Lauri Markanens sakrāja 33 punktus un 12 atlēkušās bumbas, 13 punktus guva "VEF Rīga" spēlējušais Aleksanders Madsens, bet 11 punktus - Edons Madzuni.

Vēl piektdien šajā grupā Prāgā tiksies Čehija un Polija, kā arī Serbija un Nīderlande.

Meistarsacīkšu spēles tiešraidē iespējams vērot tiešsaistes platformā "Go3".

Pēc apļa cīņām katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras sākot ar 10.septembri norisināsies Berlīnē. Astotdaļfinālā savā starpā tiksies A un B grupu komandas, kā arī C un D grupu labākās vienības.

Šī ir ceturtā reize, kad Eiropas čempionāta finālturnīra vīriešiem priekšsacīkšu spēles tiek aizvadītas četrās dažādās valstīs.

2017.gadā par Eiropas čempioniem basketbolā kļuva Slovēnijas izlases spēlētāji, par čempioniem kļūstot pirmo reizi. Slovēnija, kura ceturtdaļfinālā uzvarēja Latviju, finālā pieveica Serbiju. Cīņā par trešo vietu Spānija apspēlēja Krieviju.

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalījusies 14 reizes, taču šoreiz finālturnīram kvalificēties neizdevās, H grupā paliekot pēdējā vietā aiz Bosnijas un Hercegovinas, Grieķijas un Bulgārijas.

Eiropas čempionāts notiek no 1. līdz 18.septembrim.

Nākamais Eiropas čempionāts norisināsies pēc trim gadiem, vienu no apakšgrupām un izslēgšanas turnīru uzņemot Rīgai.

Šim finālturnīram bija jānotiek 2021.gadā, taču tā kā Covid-19 pandēmijas dēļ par gadu tika pārceltas Tokijas olimpiskās spēles, gadu vēlāk pulcējas arī kontinenta spēcīgākie basketbolisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu