"Ferrari" un "Mercedes" piloti ātrākie Nīderlandes "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

"Mercedes" un "Ferrari" piloti piektdien bija ātrākie Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 15. posma - Nīderlandes "Grand Prix" - pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.

Pirmajā treniņā Džordžs Rasels 4,259 kilometrus garo trasi veica vienā minūtē un 12,455 sekundēs, savu komandas biedru Lūisu Hamiltonu pārspējot par 0,240 sekundēm.

Trešais bija Karloss Sainss juniors ("Ferrari"), kuram sekoja Lendo Noriss un Daniels Rikjardo (abi - "McLaren"), bet ātrāko sešinieku noslēdza Šarls Leklērs ("Ferrari"). Tehnisku iemeslu dēļ pirmo treniņu nepabeidza kopvērtējuma līderis Makss Verstapens ("Red Bull"), bet viņa komandas biedrs Serhio Peress bija septītais ātrākais.

Otrajā treniņā visātrāk - vienā minūtē un 12,345 sekundēs - apli veica Leklērs, bet nieka četras sekundes tūkstošdaļas zaudēja Sainss. Tālāk ātrāko braucēju sarakstā bija Hamiltons, Noriss un Rasels, bet Verstapens bija astotais.

Sestdien būs vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācija, bet Nīderlandes "Lielās balvas" izcīņa norisināsies svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 284 punktiem ir Verstapens, otro vietu ar 191 punktu ieņem Peress, bet trešais ar 186 punktiem ir Leklērs.

Konstruktoru kausā "Red Bull" ir 475 punkti, "Ferrari" seko ar 357 punktiem, bet trešā ar 316 punktiem ir "Mercedes".

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu