ES komisārs: ES ir labi sagatavota Krievijas gāzes piegāžu pārtraukšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gazprom. Ilustratīvs attēls.
Gazprom. Ilustratīvs attēls. Foto: Sergei Elagin/Shutterstock.com

Pateicoties uzglabāšanas apjomiem un enerģijas taupīšanas pasākumiem, Eiropas Savienība (ES) ir labi sagatavota gadījumam, ja Krievijas gāzes piegādes tiktu pilnībā pārtrauktas, sestdien paziņoja ES ekonomikas komisārs Paolo Džentiloni.

"Mēs esam labi sagatavoti, lai pretotos tam, ka Krievija ekstrēmi izmanto gāzes ieroci," pavēstīja Džentiloni. "Mēs nebaidāmies no Putina lēmumiem, mēs lūdzam krievus ievērot līgumus, bet, ja viņi to nedara, mēs esam gatavi reaģēt."

Krievijas gāzes gigants "Gazprom" piektdien paziņoja, ka cauruļvads "Nord Stream", kas savieno Krieviju ar Vācijas ziemeļiem un kura ekspluatācija bija jāatsāk sestdien pēc trīs dienu pārtraukuma apkopes darbu dēļ, tiks pilnībā apturēts, līdz tiks salabota turbīna.

ES "gāzes glabātuves pašlaik ir aptuveni 80% līmenī, pateicoties piegāžu dažādošanai", pat ja situācija dažādās valstīs ir atšķirīga, sacīja Džentiloni.

Viņš pavēstīja, ka Brisele "pēdējo mēnešu laikā ir paveikusi daudz", bet "šodien ir iespējams izdarīt vairāk".

Mērķis ir "īstenot vienotas Eiropas stratēģiju, kas strādā pret iebrukumu Ukrainā, izmantojot ekonomiskos ieročus", norādīja Džentiloni.

"Mēs nepiedalāmies karā, mēs nepiedalāmies militārajā eskalācijā," sacīja Džentiloni. "Mēs atbalstām Ukrainu. Mums tas tagad jādara efektīvāk."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu