Izsludināts konkurss par sniega tīrīšanu Rīgā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sniegputenis Rīgā. Ilustratīvs attēls.
Sniegputenis Rīgā. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes Iepirkumu pārvalde izsludinājusi atklātu konkursu par sniega tīrīšanas pakalpojumiem Rīgas administratīvajā teritorijā, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija.

Piedāvājumi atsevišķās lotēs jāiesniedz līdz 19.septembrim

Kā ziņots, pagājušajā ziemā, saistībā ar stipro snigšanu, Rīgā nolīgtie uzņēmumi netika galā ar sniega tīrīšanu.

Netika turpinātas līgumattiecības ar Vides pakalpojumu uzņēmumu SIA "Clean R", savukārt "Rīgas namu pārvaldnieks" lauza līgumu par šo pakalpojumu ar AS "Ferrus".

Domnieki apsprieda iespēju galvaspilsētā veikt ietvju centralizētu tīrīšanu. Kopā Rīgā ir aptuveni trīs miljoni kvadrātmetru ielām piegulošo ietvju 1500 kilometru garumā, kuru vienas tīrīšanas reize pēc tā brīža cenām izmaksātu 300 000 eiro.

Piemēram, ja ietves būtu jātīra 40 reizes gadā, tad kopējā summa sasniegtu 12 miljonus eiro. Ja tiktu tīrītas tikai ietves Rīgas vēsturiskajā centrā, tad tas gadā izmaksātu 2,8 miljonus eiro.

Rīgas pašvaldība iepriekšējā ziemas sezonā noteica, ka ietves nav obligāti pilnībā jāatbrīvo no sniega un apledojuma, jo šāda prasību izpilde ir nesamērīga, un tā rosina pārmērīgu sāls lietošanu.

Sniega un apledojuma laikā ietves attīrāmas vismaz 50% apjomā no kopējā to platuma, bet ne mazāk kā 1,5 metru platumā. Jānodrošina, lai ietves neslīdētu, izmantojot smilšu un sāls maisījumu. Tāpat pašvaldība piedāvāja īpašniekiem vai apsaimniekotājiem 50 kilogramiem smilšu bez maksas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu