Putins vaino Ļeņinu un nosauc jaunu iemeslu Krievijas iebrukumam Ukrainā (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins.
Vladimirs Putins. Foto: Sputnik/AP/ScanPix

Krievijas prezidents un kara noziedznieks Vladimirs Putins apgalvo, ka Krievijas iebrukuma mērķis ir likvidēt "pretkrievisku anklāvu Ukrainas teritorijā". Pēc Putina teiktā, Ukrainas valsts izveidojās pēc Padomju Savienības izveidošanas, un tagad Kijivai pieder ievērojama daļa vēsturiskās Krievijas teritorijas, ziņo portāls ERR.

Putins šonedēļ apmeklēja Kaļiņingradu un kārtējo reizi attaisnoja Krievijas iebrukumu Ukrainā.

"Ukrainas teritorijā ir izveidojies pretkrievisks anklāvs, kas apdraud mūsu valsti. Tāpēc mūsu vīri, kas tur cīnās, aizstāv gan Donbasa iedzīvotājus, gan Krieviju," apgalvoja Putins.

Putins atkal stāstīja veco stāstu, ka 2014. gadā Ukrainā notika apvērsums, tāpēc Krievijai ir jāaizsargā Donbasa iedzīvotāji.

Pēc Putina domām, Ukraina nekad nav bijusi valsts un izveidojusies tikai pēc Padomju Savienības izveidošanās.

"Šāda valsts nekad nav pastāvējusi. Pēc 1917. gada revolūcijas radās visdažādākās kvazivalstis. Kad tika izveidota Padomju Savienība, radās Ukraina. Komunistiskā partija, kas tobrīd bija pie varas, izveidoja federālās republikas. Ukrainai pieder ievērojama daļa Krievijas vēsturisko teritoriju, tostarp Donbass," apgalvoja Putins.

Putins vainoja arī Padomju Savienības pirmo diktatoru Vladimiru Iļjiču Ļeņinu. Pēc Putina domām, Ļeņins atdeva Ukrainai Krievijas teritorijas.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu