Rokgrupa "Nirvana" uzvar tiesā pret celto sūdzību par 1991. gada albuma "Nevermind" vāku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kraft74/ Shutterstock

ASV tiesnesis noraidījis vīrieša, kura fotogrāfija redzama uz grupas "Nirvana" 1991. gadā izdotā albuma "Nevermind" vāka, pēdējo prasību, kas nozīmē, ka grupa šajā lietā ir uzvarējusi, vēsta BBC.

BBC publikācijā teikts, ka Spensera Eldena juridiskās iespējas tagad ir izsmeltas, jo viņš nevar atkārtoti iesniegt lietu, taču viņa juridiskā komanda ASV medijiem paziņoja, ka viņš spriedumu tomēr pārsūdzēs. 

Eldens savu lietu iesniedza 2021. gadā, apgalvojot, ka viņam joprojām ir tiesības sūdzēties par attēlu, jo tas viņam radījis ciešanas un viņš zaudējis ienākumus pieaugušā vecumā.

Prasība 2021. gadā tika noraidīta un šī gada janvārī tā tika iesniegta atkārtoti. Saskaņā ar tiesas prāvu Eldens pieprasa vismaz 150 tūkstošus dolāru (127 655 eiro) no katra dzīvā grupas dalībnieka.

Nesen tapa zināms, ka Losandželosas tiesnesis piektdien, 2. septembrī, lēma, ka Eldens lietu iesniedzis novēloti. Vērtējot spriedumu, aizstāvības advokāts sacījis, ka lieta ir bijusi "bezvērtīga".

Zināms, ka Eldena kunga vecākiem par fotogrāfiju 1991. gadā samaksāja 200 dolārus no tolaik salīdzinoši nezināmas grupas. Tikai pēc albuma "Nevermind" izdošanas pārdošanas apjoms visā pasaulē pārsniedza 30 miljonus, padarot to par vienu no visu laiku visvairāk pārdotajiem albumiem.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka 31 gadu vecais Spensers Eldens, kura fotogrāfija zīdaiņa vecumā tika izmantota uz grupas "Nirvana" 1991. gada albuma "Nevermind" vāka, iesūdzēja grupas dalībniekus tiesā par bērnu seksuālu izmantošanu.

Eldens apgalvoja, ka pirms 30 gadiem viņš nevarēja piekrist izmantot savu fotogrāfiju uz albuma vāka, jo viņam bija tikai četri mēneši. Viņa likumīgie aizbildņi arī toreiz neesot devuši savu piekrišanu.

Eldens pieprasīja fotogrāfiju atzīt par bērnu pornogrāfiju. Pēc Eldena teiktā, grupa solījusi fotogrāfijā paslēpt viņa dzimumorgānus, taču tas nav izdarīts.

Vīrietis ārzemju medijiem sacīja, ka visu dzīvi cieš no fakta, ka viņa kailfoto redzams visai pasaulei.

"Nevermind" ir grupas "Nirvana" otrais un komerciāli veiksmīgākais albums, kas tika izdots 1991. gada 24. septembrī. Tieši pēc tā iznākšanas vietēja mēroga atpazīstamības grupa pārvērtās par pasaules klases rokzvaigznēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu