Lidmašīnas avārija Baltijas jūrā: izskan viena versija par nogāšanās iemeslu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: BNN Newsroom @BNNBreaking/Ekrānuzņēmums no FlightRadar24

Svētdien notikusī lidmašīnas avārija Baltijas jūrā pie Ventspils ir visai mīklaina un uzzināt tās iemeslus var izradīties arī neiespējami, ziņo TV3 Ziņas.

Sakari ar lidmašīnas pilotu bija pārtrūkuši ilgi pirms nogāšanās, un gaisā pacēlušās kara lidmašīnas neredzēja dzīvības pazīmes ne pilota kabīnē, ne pasažieru salonā.

Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrā ziņo, ka līdz šim izceltas tādas avarējušās lidmašīnas atlūzas kā lūka, sēdekļa fragmenti. Cilvēku mirstīgās atliekas gan vēl nav atrastas.

Vai varētu būt tā, ka bez kontroles esošo lidaparātu notriekuši gaisā paceltie NATO iznīcinātāji, lai nepieļautu lidmašīnas avarēšanu apdzīvotā vietā ar lieliem cilvēku upuriem, Latvijas Gaisa spēki noraida. Taču pavadošajiem NATO spēkiem, kuru piloti savām acīm redzējuši krišanu, ir bijusi būtiska loma, lai precīzi noteiktu avārijas vietu jūrā. Kāpēc tas viss noticis, šobrīd ir vien pieņēmumi. Atslēga varētu būt pilota sākotnēji ziņotās aizdomas par salona dehermetizāciju.

"Tā noved pie skābekļa trūkuma, un visi, kas ir lidmašīnā, zaudē samaņu. Tas varbūt sakrīt ar to informāciju, ko snieguši iznīcinātāju piloti.

Lai veiktu vizuālo identifikāciju, pielido patiešām ļoti klāt, un nav novērojuši neko pilota kabīnē, nav novērojuši arī kustību pasažieru salonā," saka Māris Gorodcovs, Civilās Aviācijas aģentūras vadītājs.

Aviācijas aģentūra TV3 Ziņām norāda – šādām mazā tipa privātajām lidmašīnām obligāta prasība nav melnā kaste.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu