"Ir grūti savilkt galus kopā." Spānija pārsteidz iedzīvotājus, līdz gada beigām ieviešot bezmaksas vilcienu biļetes (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Markus Mainka/Shutterstock

No 1. septembra līdz 31. decembrim vairāki vilcienu reisi Spānijā būs pieejami bez maksas, vēsa medijs "Euronews".

Shēma, ko Spānijas premjerministrs Pedro Sančess paziņoja 12. jūlijā, attiecas uz īsa un vidēja attāluma vilcienu maršrutiem, ko vada valsts dzelzceļa operators "Renfe". Šo iespēju varēs izmantot jebkurš cilvēks, tostarp arī tūristi no citām valstīm.

Bezmaksas biļetes ir pieejamas visos "Renfe" piepilsētas vilcienos un vidēja attāluma reģionālajās līnijās, kas aptver braucienus, kas mazāki par 300 kilometriem.

Lai gan biļetes ir bezmaksas, lai izmantotu piedāvājumu, ir jāiemaksā depozīts 10 vai 20 eiro apmērā. Lai to varētu atmaksāt, līdz decembra beigām ir jāveic vismaz 16 braucieni.

Bezmaksas vilcienu biļešu mērķis ir samazināt dzīves dārdzības krīzes ietekmi valstī. Piemēram, Vācija no jūnija līdz augustam ieviesa līdzīgu pieeju, piemērojot lielu atlaidi valsts mēroga sabiedriskā transporta biļetēm.

Taču Spānija nolēmusi iet soli tālāk, no šī gada septembra līdz decembrim padarot vilcienu braucienus "Renfe" reisos bezmaksas.

"Es pilnībā apzinos ikdienas grūtības, ar kurām saskaras lielākā daļa cilvēku. Es zinu, ka jūsu alga kļūst arvien mazāka, ka ir grūti savilkt galus kopā un ka jūsu iepirkumu grozs kļūst arvien dārgāks," sacīja Sančess.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu