Boksa zvaigznes Fjūrijs un Džošua sociālajos tīklos vienojas par cīņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lielbritānijas bokseris Entonijs Džošua
Lielbritānijas bokseris Entonijs Džošua Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas slavenie bokseri Taisons Fjūrijs un Entonijs Džošua sociālajos tīklos pauduši gatavību šogad ringā stāties viens otram pretī.

Džošua augustā otro reizi piekāpās ukrainim Oleksandram Usikam, kurš patlaban ir smagsvaru kategorijas pasaules čempions WBO, WBA un IBF versijās.

Usiks norādījis, ka viņš ringā varētu atgriezties nākamgad, lai stātos pretī WBC pasaules čempionam Fjūrijam, cīnoties par neapstrīdama čempiona titulu.

Savukārt Fjūrijs vēlas doties ringā jau šogad, tāpēc viņš izaicinājis uz cīņu Džošua, kurš piekritis stāties pretī savam tautietim.

"Entonij Džošua, es zinu, ka tu nesen zaudēji cīņā pret Usiku un tev patlaban vairs nav nevienas jostas. Vēlos tev dot iespēju cīnīties pret mani par WBC smagsvaru čempiona jostu tuvāko mēnešu laikā," paziņoja Fjūrijs.

"Tu aizvadīji 12 raundu cīņu, tāpēc tu esi labāka sportiskā formā - tu esi gatavs. Es dodu tev pāris mēnešus laika," turpināja WBC pasaules čempions.

"Jā, nomierinies. Es nepiedalos interneta diskusijās. Būšu gatavs decembrī," atbildēja Džošua.

32 gadus vecais Džošua karjerā izcīnījis 24 uzvaras (22 nokauti), kā arī piedzīvojis trīs zaudējumus - vienu pret meksikāni Endiju Ruisu junioru un divus pret Usiku.

Savukārt 34 gadus vecais Fjūrijs ir izcīnījis 32 uzvaras (23 nokauti) un piedzīvojis vienu neizšķirtu - pret amerikāni Deonteju Vailderu.

Tikmēr 35 gadus vecais Usiks ir nepārspēts 20 cīņās (13 nokauti). 

Četru jostu ērā, kas sākās 2007. gadā, par neapstrīdamu pasaules čempionu kļuvuši tikai astoņi bokseri. Viens no tiem ir Usiks, kurš to paveica 2018. gadā pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg).

Savukārt smagsvaros neaptrīdams čempions nav noskaidrots kopš 1999. gada, kad trīs jostu ērā šādā statusā bija Lielbritānijas bokseris Lenokss Lūiss, savā īpašumā iegūstot WBA, WBC un IBF jostas.

Kopš 2007. gada neapstrīdama čempiona titula iegūšanai nepieciešamas četras jostas - WBA, WBC, IBF un arī WBO.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu