Hačanovs pārsteidz "karsto" Kiri un sasniedz "US Open" pusfinālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karens Hančanovs
Karens Hančanovs Foto: AP/Scanpix

Sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra - ASV atklātā tenisa čempionāta - pusfinālu otrdien sasniedza norvēģis Kaspers Rūds un neitrālais sportists Karens Hačanovs.

Pasaules ranga septītā rakete Rūds, kurš turnīrā izsēts ar piekto numuru, ceturtdaļfinālā ar 6-1, 6-4, 7-6 (7:4) pieveica itālieti Mateo Berretīni (ATP 14.), sasniedzot otro "Grand Slam" pusfinālu šogad. Līdz šai stadijai 23 gadus vecais norvēģis tika arī Francijas atklātajā čempionātā, kur spēja sasniegt arī finālu.

Rūda pretinieks "US Open" pusfinālā būs neitrālais sportists Hačanovs (ATP 31.), kurš līdz šim ne reizi nebija sasniedzis "Grand Slam" turnīru pusfinālu.

Ceturtdaļfinālā 26 gadus vecais Hačanovs grūtā cīņā ar 7-5, 4-6, 7-5, 6-7 (3:7), 6-4 pārspēja Austrālijas tenisistu Niku Kiri (ATP 25.), kurš iepriekšējā kārtā uzvarēja ATP ranga līderi neitrālo tenisistu Daņiilu Medvedevu.

"Šis bija traks mačs, tieši tāds kā gaidīju," pēc panākuma teica Hačanovs. "Esmu gatavs skriet un cīnīties piecus setus. Mēs spēlējām gandrīz četras stundas un tas ir vienīgais veids kā pieveikt Niku [Kiri]."

Atlikušajos ceturtdaļfināla mačos šodien neitrālais sportists Andrejs Rubļovs (ATP 11.) tiksies ar mājinieku Frensisu Tiafo (ATP 26.), bet ar trešo numuru izsētais spānis Karloss Alkarass (ATP 4.) mērosies spēkiem ar itālieti Janiku Sineru (ATP 13.)

ASV atklātais čempionāts tenisā uz cietā seguma norisinās no 29.augusta līdz 11.septembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu