Aknīstē degusi dzīvojamās mājas istaba, evakuējušies 17 cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Aizvadītajā naktī, degot istabai, no dzīvojamās mājas Aknīstē evakuējušies 17 cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD saņēma informāciju, ka Jēkabpils novada Aknīstē trīsstāvu dzīvojamā mājā ir jūtami dūmi. Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka trešā stāva dzīvoklī deg istaba 30 kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 17 cilvēki.

Otrdienas vakarā Rēzeknes novada Griškānu pagastā, izmantojot dronu teritorijas apsekošanai, ugunsdzēsēji atrada mežā apmaldījušos cilvēku un nogādāja viņu līdz netālu esošajām mājām. Arī Rīgā, Siltuma ielā, glābēji mežā atrada cilvēku, izveda viņu un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Trešdienas vakarā glābēji devās uz Vidusceļa ielu Liepājā, kur dega katlumāja 50 kvadrātmetru un dzīvojamās mājas fasāde 20 kvadrātmetru platībā. Pirms glābēju ierašanās no dzīvojamās mājas evakuējās četri cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 52 izsaukumus - 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā vienu uz mežu ugunsgrēku, 30 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu