Persijas līča valstis uzskata, ka "Netflix" saturs aizskar islāma vērtības, un lūdz to izņemt

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Vantage_DS/Shutterstock

Saūda Arābijas un Līča arābu valstu sadarbības padomes mediju regulatori uzskata, ka ASV videostraumēšanas platformas "Netflix" saturs apdraud islāma vērtības un principus. Regulatori pieprasa šo saturu izņemt, otrdien, 6. septembrī, informē Saūda Arābijas mediji.

Mediju regulatoru paziņojumā minēts "Netflix" jaunākais materiāls, tai skaitā bēriem paredzētais saturs, bet plašāk nav paskaidrots, par kādu saturu tieši ir runa.

Saūda Arābijas valsts televīzija šim jautājumam veltītā sižetā demonstrēja aizmiglotus videoklipus no animācijas seriāla "Jurassic World: Camp Cretaceou", kurā divas pusaudzes redzamas bučojamies, kā arī video no franču filmas "Mignonnes". Sižetā "Netflix" nodēvēts par "kino aizsegu amorāliem vēstījumiem, kas apdraud bērnu veselīgu audzināšanu".

Citā sižetā apgalvots, ka "Netflix" popularizē homoseksuālismu, pārmērīgi koncentrējoties uz homoseksuāļiem.

Saūda Arābijas un Līča arābu valstu sadarbības padomes mediju regulatori draudējuši "Netflix" ar juridiskām sekām, ja to prasības netiks ievērotas.

Līča arābu valstu sadarbības padomē ietilpst Apvienotie Arābu Emirāti, Bahreina, Katara, Kuveita, Saūda Arābija un Omāna.

Lai gan sunnītu musulmaņu pārvaldītajā Saūda Arābijā nav likumu par seksuālo orientāciju vai dzimuma identitāti, seksuālās attiecības ārpus laulības, tai skaitā homoseksuālas dzimumattiecības, ir stingri aizliegtas.

Saskaņā ar valsts interpretāciju par islāma likumiem viendzimuma seksuālas attiecības ir sodāmas ar nāvi vai pēršanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu