Vācijas kanclers nav gatavs nodrošināt Ukrainai vairāk smago ieroču, ziņo mediji (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācijas kanclers Olafs Šolcs.
Vācijas kanclers Olafs Šolcs. Foto: Reuters/ScanPix

Neskatoties uz to, ka Vācijas rūpniecības nozare piedāvājusi piegādāt Kijivai tankus "Leopard 2", Vācijas kanclers Olafs Šolcs nav gatavs izpildīt Ukrainas premjerministra Denisa Šmihaļa lūgumu piegādāt Ukrainai vēl vairāk ieroču, vēsta mediji.

Šolca nostāja kļuva skaidra nedēļas nogalē divpusējas sarunās Šmihaļa vizītes laikā Berlīnē, otrdien ziņoja laikraksts "Welt".

Vācijas kanclers izteicies "vispārīgi un neskaidri" un nav izrādījis nekādu gatavību mīkstināt savu nostāju.

Šolcs iebilst pret ieroču piegādi Ukrainai, lai gan uzņēmums "Krauss-Maffei Wegmann", kā ziņo mediji, piedāvājis Kijivai piegādāt 100 tankus "Leopard 2A7", tai skaitā nodrošināt rezerves daļas un apmācības karavīriem tanku lietošanā.

"Krauss-Maffei Wegmann" norādījis, ka pirmie tanki varētu būt gatavi piegādēm 36 mēnešu laikā pēc līguma noslēgšanas.

Mediji ziņo, ka uzņēmums ir gatavs piegādāt bruņojumu kopumā 1,55 miljardu eiro vērtībā.

Tomēr "Krauss-Maffei Wegmann" nav pieteicies atļaujai eksportēt ieročus no Vācijas, un kanclera birojs ir atteicies komentēt šo jautājumu.

Vācijas valdība iepriekš atteikumu piegādāt Ukrainai smagos ieročus pamatoja ar to, ka ukraiņu karavīri nemācēs izmantot modernos Rietumu tankus, jo lielākoties apmācīti lieto padomju laika militāro tehniku. Taču vēlāk Berlīne apsolīja piegādāt Vācijai ieročus, no kuriem daļa gan vēl nav piegādāta.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu