VIDEO ⟩ Hakeri Maskavā izsauc vairākus desmitus "Yandex Taxi" auto uz vienu vietu. Izveidojies pamatīgs sastrēgums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Hakeri 1. septembrī radīja pamatīgu sastrēgumu Krievijas galvaspilsētā Maskavā, pasūtot vairākus desmitus "Yandex Taxi" taksometru, vēsta medijs "Vice".

Internetā publicētais video guvis plašu rezonansi sociālajos tīklos, un tajā redzami vairāki desmiti kompānijas "Yandex Taxi" taksometri. Hakeri bija uzlauzuši mobilo vietni un pasūtījuši taksometrus uz vienu konkrētu vietu.

Pēc tam arī kompānijas pārstāvis apstiprināja, ka bijis šāds incidents. Viņš norādīja, ka taksometri tika izsaukti uz Fili rajonu Maskavā.

Fili rajons atrodas ārpus Maskavas centra, tāpēc nav skaidrības, kāpēc tieši šis rajons tika izvēlēts kā konkrēta lokācija.

Maskava jau izsenis ir pazīstama ar pamatīgajiem sastrēgumiem. "Yandex Taxi" pārstāvis norādīja, ka šis incidents tika atrisināts nepilnas stundas laikā. Uzņēmuma drošības daļa novērsa uzbrukumus un uzlaboja algoritmu, kas reaģē un novērš hakeru uzbrukumus.

Jau ziņots, ka arī Latvijā pirms Krievijas noziedzīgā iebrukuma Ukrainā bija pieejami "Yandex Taxi" pakalpojumi.

21. martā Autotransporta direkcija nolēma anulēt tīmekļvietnes un mobilās lietotnes pakalpojumu sniedzēja "Yandex Taxi" reģistrāciju, kā arī bloķēt mobilās lietotnes "Yandex Go" darbību.

Šāds lēmums pieņemts, konstatējot, ka tā nodrošina aktīvu datu apmaiņu ar serveriem, kas ir izvietoti Krievijā. Tādējādi visiem elektronisko sakaru komersantiem tiks nosūtīts pieprasījums bloķēt mobilo lietotni un tīmekļvietni "Yandex Go".

No 23. marta pārvadātāji vairs nedrīkstēja izmantot mobilo lietotni "Yandex Go", un šis pakalpojumu sniedzējs vairs nevarēja nodrošināt pakalpojumus Latvijas teritorijā.

Atbilstoši Autopārvadājumu likumam autovadītājiem un pārvadātājiem, kuri turpināja izmantot "Yandex Go", varēja piemērot sodu par nereģistrētas tīmekļvietnes izmantošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu