Apvienotās Karalistes ceļojumu aģentūra skaidro, kas ir lētāk - pārziemot siltajās zemēs vai maksāt rēķinus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: lunamarina/Shutterstock

Apvienotās Karalistes ceļojumu aģentūra mudina tūristus ziemā doties ceļojumā, lai izvairītos no lieliem elektrības un gāzes rēķiniem, vēsta medijs "Euronews".

"Travel Time World" 1. septembrī sāka mārketinga kampaņu ar nosaukumu "The Heat Is On", uzsverot zemās izmaksas par ilgstošu ceļojumu.

Uzņēmuma pārstāvis Ešlijs Kvints norāda, ka šobrīd izdevīgākie galamērķi ir Malta, Spānijas dienvidi un Portugāle.

Viņš norāda, ka pēc pētījuma veikšanas pēdējo pāris nedēļu laikā salīdzinoši lēti ir iespējams rezervēt viesnīcu vai dzīvokli, lidojumus un transfērus par aptuveni par 20-25 dolāriem (23-29 eiro) par nakti, ja uzturas vismaz četras nedēļas.

Siltāki galamērķi, piemēram, Kanāriju salas, visticamāk, ziemas periodā būtu dārgāki. Kvints norāda, ka, dodoties tālākos ceļojumos, lidojumi ir dārgāki, bet dzīvošana un iztika lētāka, tāpēc nepieciešams uzturēties ilgāk, lai rezultātā kopsumma būtu mazāka.

Kampaņā tiek norādīts, ka daži ceļotāji jau izmanto šo iespēju.

Lielbritānijas gāzes un elektroenerģijas tirgus regulators "Ofgem" piektdien paziņoja, ka enerģijas cenu griesti valstī no oktobra pieaugs par 80,06%.

"Ofgem" norāda, ka tādējādi enerģijas cenu griesti, kas nosaka cenas patērētājiem, kuri ar piegādātājiem nav noslēguši vienošanos ar fiksētu likmi, pieaugs līdz 3549 sterliņu mārciņām (4210 eiro) gadā, salīdzinot ar 1971 mārciņu (2338 eiro) šobrīd.

Šis enerģijas sadārdzinājums ietekmēs aptuveni 24 miljonus mājsaimniecību Anglijā, Skotijā un Velsā, un spēkā saglabāsies līdz 31.decembrim, kad tas atkal tiks koriģēts.

"Ofgem" šo sadārdzinājumu skaidro ar dabasgāzes cenu kāpumu pasaules tirgū, kas sākās pēc koronavīrusa pandēmijas izraisītās krīzes atkāpšanās, taču saasinājās pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Taču tiek arī prognozēts, ka elektrības un gāzes rēķini Apvienotajā Karalistē ziemā var sasniegt līdz pat 8931 eiro gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu