"Es šo cīņu negribēju tad un negribu tagad." Neits Diazs atklāti par mēģinājumiem atkratīties no UFC

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Neits Diazs
Neits Diazs Foto: Reuters/ScanPix

Jaukto cīņas mākslu (MMA) leģendai Neitam Diazam jau šajā nedēļas nogalē ir paredzēta cīņa pret uzlecošo zvaigzni Hamzatu Čimajevu. Diazs sarunā ar ESPN žurnālistu Bretu Okamoto pavēra priekškaru citai cīņai - pret pašu UFC organizāciju.

Neits Diazs gaidāmajā nedēļas nogalē tiksies ar Hamzatu Čimajevu, visticamāk, aizvadot pēdējo cīņu savā UFC karjerā.

Šajā cīņā teju neviens Diazam nedod pat mazākās izredzes uzvarēt, tomēr cīņas sportā, kā nesen tika pieredzēts Leona Edvardsa - Kamaru Usmana cīņā, viss var izmainīties ar vienu precīzu sitienu/spērienu.

Diazs vairākkārt publiskajā telpā aicināja UFC sarīkot viņa līguma pēdējo cīņu, uzrunājot dažādus cīkstoņus, tai skaitā vienu no vadošajiem vieglā svara cīkstoņiem Dastinu Porjē. Bet UFC, ievērojot līdz šim piekopto praksi, Diazam uz atvadām piešķīra iespējami smagāko cīņu.

Pats Diazs arī atzīst, ka nav vēlējies cīņu pret Čimajevu: "Viņi izliekas, ka es šo cīņu pieprasīju. Es to cīņu negribēju tad un negribu tagad. Bet man vienalga. Es cīnīšos ar jebkuru [cīkstoni]. Spiediens ir uz viņu, jo viņam mani ir jāuzveic priekšlaicīgi. Viņš taču ir nākamais "slepkava"."

Leģendārais cīkstonis arī saprot, ka viņa vārds tiek izmantots kā pakāpiens organizācijas nākamajai zvaigznei.

"Šīs cīņas mērķis ir "radīt" viņu [Čimajevu]. Es UFC prasīju, vai viņi mani atlaidīs? Man kādu no viņu puišiem ir jāpadara slavenu? Lai iet," sacīja Diazs, kurš pēdējo gadu laikā nav slēpis vēlmi pamest UFC un izmēģināt spēkus boksā. 

UFC prezidents Deina Vaits, atbildot uz jautājumu par Diaza nākotni organizācijā, izteicās diplomātiski, norādot, ka daudz kas vēl varot mainīties. Tomēr pats Diazs ir citās domās.

"Mēs tam [līguma pagarināšanai] neesam pat tuvu," sacīja Neits.

Pieredzes bagātais cīkstonis arī pastāstīja, ko nozīmē pārrunas ar UFC par līguma pagarināšanu: "Viņi atteikumu nepieņem. Reiz viņiem, teicu: "Labi, ja jūs mani gribat, parakstiet līgumu ar visiem maniem čaļiem. Es gribu, lai visiem maniem draugiem ir līgumi.""

Tomēr UFC atminēja cīkstoņa blefu un tik tiešām sāka slēgt līgumus ar Diaza norādītajiem cīkstoņiem, iekļaujot viņus zemāka līmeņa turnīros, kurus organizē UFC.

"Velns! Viņi parakstīs līgumus ar maniem draugiem un man te būs jācīnās," savas pārdomas atminējās Diazs.

Savas popularitātes virsotni Diazs sasniedza 2016. gadā, negaidīti uzvarot UFC superzvaigzni Konoru Makgregoru. Kopš tā laika Diazs ir uzskatāms par vienu no populārākajiem MMA cīkstoņiem pasaulē.

37 gadus vecais Diazs savā profesionālajā MMA karjerā ir izcīnījis 20 uzvaras, piedzīvojot 13 zaudējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu