Ventspils pusē ugunsdzēsēju izglābtais kaķēns atkopies un ticis pie vārda

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: VUGD/Apollo kolāža

Aizvadītajā sestdienā Ventspils novada Vārvē Valsts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsēju izglābtais kaķēns ticis pie vārda, ziņo VUGD pārstāvji.

No ugunsgrēka izglābto kaķēnu nosaukuši par Laimīgo jeb Lakiju. 

"Jūtos es lieliski, jo vakar izgāju medicīnisko komisiju un tiku pielaists pie pienākumu pildīšanas. Liels paldies Ventspils Katoļu ielas veterinārajai klīnikai un vetārstam, kurš mani ļoti rūpīgi pārbaudīja," kaķēna vārda raksta VUGD.

"Priecājos pievienoties VUGD komandai! Aicinu visus rūpēties par saviem mīļdzīvniekiem, lai arī viņi ik mirkli būtu drošībā. Paldies visiem par līdzi jušanu, atbalstu un ieteikumiem! Paldies par ļoti daudzām vārda versijām. Ugunsdzēsējiem glābējiem nebija viegli vienoties par man piemērotāko," VUGD citē Laimīgo.

Jau ziņots, ka aizvadītajā sestdienā VUGD Ventspils daļas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Vārvi, kur dega zaru un priežu mizu kaudze 120 m2 platībā. Jau nodzēšot ugunsgrēku un ritinot šļūtenes, ugunsdzēsēji glābēji izdzirdēja vārgu, bet uzstājīgu ņaudienu, kas nāca no iepriekš degušās kaudzes.

Rokoties dziļāk sadegušajos zaros, ugunsdzēsēji zem koka saknēm atrada mazu, slapju kamoliņu, kas brīnumainā kārtā bija izdzīvojis ugunī un ūdenī.

Pirmajam pārsteigumam norimstot, ugunsdzēsēji glābēji mazo kaķēnu ietina segā un vienbalsīgi nolēma, ka jāņem līdzi uz daļu, lai viņu izžāvētu, sasildītu un pabarotu.

"Sākotnējā doma bija, ka kaķēnam jāmeklē jaunas mājas. Tomēr skatoties uz mazo kamoliņu, kuram ir tik liela drosme un alkas dzīvot, ugunsdzēsēji glābēji nolēma - viņam jāpaliek kopā ar mums: viņš ir rūdījies ugunī - tātad mūsējais!" teikts paziņojumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu