Francijas ģenerālis pauž pārliecību, ka Ukraina var atkarot Hersonu līdz ziemai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukraiņu karavīrs Mikolajivā.
Ukraiņu karavīrs Mikolajivā. Foto: AFP/SCANPIX

Sekmīgi izvērties Ukrainas pretuzbrukums valsts dienvidos, Ukrainas spēki līdz ziemai var atkarot Hersonu, ja nebūs nekādu negaidītu pavērsienu, intervijā telekanālam "France 24" norādīja Francijas militārās misijas ANO bijušais vadītājs ģenerālis Dominiks Trenkvāns.

Ukraina metodiski gatavojusies pretuzbrukumam, un to var redzēt līdzšinējās darbībās - tā ir Krievijas karaspēka noliktavu un komandpunktu iznīcināšanas ar tālas darbības ieročiem, kā arī partizānu kustība, skaidroja ģenerālis.

"Krievi, šķiet, ir pārsteigti par izmantotajām metodēm. Munīcijas noliktavu un loģistikas punktu iznīcināšana, vispirmām kārtām dzelzceļa, viņus ir pamatīgi saļodzījusi.

Tagad, ja karaspēks, kas ir izvietots rietumos no Dņepras, nesaņems munīciju, viņi nespēs aizsargāties, un dažām apakšvienībām tas būs kritiski," norādīja Trenkvāns.

Daudzi krievu karavīri priekšroku dod bēgšanai no kaujas lauka, nevis tam, lai pretotos, jo daži no viņiem "kaujas laukā atrodas četrus piecus mēnešus, viņi nav nomainīti un droši vien ir sliktā formā", sacīja ģenerālis.

"Es uzskatu, ka līdz ziemai ukraiņi var ieņemt visu Dņepras labo krastu, ieskaitot Hersonu.

Neaizmirsīsim, ka pilsēta ātri tika sagrābta negaidīta uzbrukuma rezultātā marta sākumā, bet iedzīvotāji pret krievu okupāciju nebūt nav noskaņoti labvēlīgi," norādīja Trenkvāns.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu