Policija Kanādā aizturējusi otru vīrieti, kas turēts aizdomās par vairāku cilvēku noduršanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija Kanādā aizturējusi otru vīrieti, kas turēts aizdomās par vairāku cilvēku noduršanu.
Policija Kanādā aizturējusi otru vīrieti, kas turēts aizdomās par vairāku cilvēku noduršanu. Foto: AP/Scanpix

Trešdien, 7. septembrī, policija Kanādā aizturēja otro un pēdējo vīrieti, kas turēts aizdomās par svētdien Saskačevanas provincē veiktajiem uzbrukumiem. Tika nodurti 10 un ievainoti 18 cilvēki.

Aizturēšana notika divas dienas pēc tam, kad viens no abiem aizdomās turētajiem brāļiem tika atrasts miris.

Uzbrukumi, kas tika izdarīti 13 vietās indiāņu rezervātā un Veldonas ciemā, ir viens no upuru skaita ziņā lielākajiem masu vardarbības incidentiem Kanādā. Policija kopš svētdienas rīta meklēja Saskačevanā un divās kaimiņu provincēs abus aizdomās turētos - 30 gadus veco Mailsu Sandersonu un 31 gadu veco Demjenu Sandersonu.

Demjena Sandersona līķis pirmdienas pēcpusdienā tika atrasts netālu no mājas indiāņu rezervāta teritorijā.

Līķim bija "redzami ievainojumi", kas nebija paša izdarīti, un policija pieļāva iespējamību, ka Demjenu Sandersonu var būt nogalinājis viņa brālis Mailss.

"Mailss Sandersons tika atrasts un nogādāts policijas apcietinājumā (..) šodien ap plkst. 15.30. Vairs nav riska sabiedrības drošībai saistībā ar šo izmeklēšanu," trešdien paziņoja policija.

Stundu pirms viņa aizturēšanas policija brīdināja sabiedrību par vīrieti, kas bruņots ar nazi un brauc ar zagtu baltu pikapu "Chevy Avalanche". Vēlāk kāds reportieris redzēja šo pikapu, kas bija iebraucis grāvī un kuru bija aplenkušas policijas automašīnas.

Vairākas stundas pēc Mailsa Sandersona aizturēšanas vietējie mediji ziņoja, ka viņš miris no paša izdarītiem ievainojumiem.

Mailss Sandersons, kurš 59 reizes bija notiesāts par dažādiem likumpārkāpumiem, kopš maija tika meklēts par nosacītas atbrīvošanas nosacījumu pārkāpšanu. Viņš bija izcietis daļu no piecu gadu cietumsoda par miesas bojājumu nodarīšanu un laupīšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu