Vairai Vīķei-Freibergai piešķirts Goda doktores tituls

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.
Valsts eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) nolēmusi piešķirt Goda doktores titulu bijušajai Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai, pavēstīja RSU mediju attiecību vadītāja Ieva Nora Gediņa.

Goda doktoru nosaukumi piešķirti arī Vītolu fonda padomes priekšsēdētājam, mecenātam Vilim Vītolam un pediatrei Zaigai Alksnei-Filipsai.

Goda doktora nosaukumu augstskolas Senāts piešķir par izciliem sasniegumiem un nozīmīgu ieguldījumu Latvijas un RSU attīstībā. Kopš 1990. gada, kad piešķirts pirmais Goda doktora nosaukums, to saņēmušas 73 personības - gan Latvijā dzīvojoši mecenāti, zinātnes darbinieki, politiķi, gan ārzemju sadarbības partneri veselības aprūpes un sociālo zinātņu jomā.

Inaugurācijas ceremoniju šodien ievadīs Akadēmiskā sanāksme, kurā rektors Aigars Pētersons iezīmēs paveikto, kā arī augstskolas nākotnes ieceres. Vēlāk paredzēta Vīķes-Freibergas akadēmiskā uzruna.

Par RSU Goda doktora nosaukumu trīs personībām RSU Senāts lēma jau 2020. gadā. Vīķei-Freibergai RSU Goda doktora nosaukums tiks piešķirts par ilggadēju atbalstu Latvijas izglītībai un zinātnei starptautiskā mērogā, kā arī par atbalstu RSU sociālo zinātņu docētāju un studējošo profesionālajā izaugsmē, to skaitā sekmējot starptautiski nozīmīgu pētniecību par reģionālajām un starpvalstu attiecībām.

Vītolam RSU Goda doktora nosaukums piešķirts par ilggadēju un nesavtīgu devumu RSU studējošo profesionālajā izaugsmē un attīstībā. Savukārt Alksnei-Filipsai RSU Goda doktora nosaukums tiks piešķirts par ilggadēju un nesavtīgu devumu RSU studējošo profesionālajā izaugsmē un attīstībā, vairāku gadu garumā atbalstot izglītību, starptautisko pieredzes apmaiņu un pētniecību pediatrijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu