VIDEO ⟩ "Absolūts mēslu šovs." Čimajeva un Holanda fiziska konflikta dēļ UFC piedzīvo vēsturisku fiasko

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Hamzats Čimajevs
Hamzats Čimajevs Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtdien, 8. septembrī, masveida aizkulišu konflikta dēļ tika atcelta gaidāmā "UFC 279" cīņu šova preses konference.

Šis bija pirmais gadījums UFC 30 gadus ilgajā vēsturē, kad Deina Vaits bija spiests vērsties pie klātienē sanākušajiem skatītājiem ar paziņojumu, ka preses konference, kas neapšaubāmi ir spēcīgs UFC mārketinga instruments, tiek atcelta.

Par iemeslu šādam Vaita paziņojumam bija masu kautiņš aizkulisēs. Kā norādīja pats Vaits, prātīgākais, ko viņš šajā situācijā varēja izdarīt, bija atcelt preses konferenci.

Kā ziņoja pazīstamais UFC apskatnieks Ariels Helvani, konflikts aizkulisēs izcēlies pēc tam, kad Hamzats Čimajevs vidukļa rajonā iespēris allaž komunikablajam Kevinam Holandam. Interesantākais ir tas, ka Čimajeva pretinieks šajā cīņā pat nav minētais Holands, bet gan UFC leģenda Neits Diazs.

Ārzemju mediji ziņo, ka konfliktā iesaistījušies četri no sešiem cīkstoņiem (Hamzats Čimajevs, Neits Diazs, Kevins Holands, Daniels Rodrigess, Tonijs Fērgusons un Li Jinngljaņs) kuriem preses konferencē bija jābūt uz skatuves. Pēc Čimajeva un Holanda saķeršanās konfliktā iesaistījies arī Neits Diazs ar saviem puišiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MMA Fight News (@blackbeltmma)

Pats Holands pēcāk sociālajos medijos lika noprast, ka viņš piedāvājis apcirpt Čimajeva bārdu un tieši tas arī novedis pie tālākiem asumiem. Deina Vaits pēcāk apstiprināja, ka Čimajeva un Diaza komandās kopumā bijuši ap 100 cilvēkiem.

Savukārt Čimajevs savā "Instagram" kontā pie faniem vērsās, norādot, ka iekaustījis gan Holandu, gan Diazu: "Teicu, lai viņi ar mums nejoko. Kevins dabūja savu. Diazs dabūja savu."

Vaits pēcāk notikušo konfliktu norakstīja uz nepietiekamu apsargu daudzumu: "Tur [aizkulisēs] notika daudz kas. Tas nebija tikai viens konflikts. Tas bija absolūts mēslu šovs."

Tiesa, UFC boss uzsvēra, ka konfliktu atrisināt un novērst palīdzējis bijušais UFC cīkstonis, kurš tagad strādā par cīkstoņu menedžeri, Tiki Gousons: "Ja nebūtu Tiki, mēs būtu pamatīgās nepatikšanās. Tiki uzņēma dažus sitienus, pļaukas, spērienus un mestas ūdens pudeles galvas rajonā. Paldies, Tiki."

Vaits arī uzsvēra, ka svēršanās ceremonija notiks kā plānots, tomēr ar krietni lielāku apsardzes klātesamību.

UFC preses konferenču laikā pieredzēti dažādi incidenti un "laipnību" apmaiņas, tomēr šāda mēroga konflikts vēl pirms pašas konferences ir vēl neredzēts precedents, kura atkārtošanos Deina Vaits apsolījās nepieļaut.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu