"Man ir jāsadzīvo ar slimību un tā nekad nepazudīs." Meitene, kuras ķermenis nepārtraukti smako pēc zivīm (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/ Born Different

"Apsmiešana nekad nebeigsies, jo cilvēki izcels katru mazāko trūkumu. Vienmēr būs kāds, kurš to pamanīs. Cilvēki ir vienkārši ļauni. Pasaule ir ļauna. Man ir jākļūst stiprākai un jātiek tam pāri," pie šāda secinājuma ir nonākusi jauniete vārdā Alisa, kuras ķermenis slimības dēļ smako kā zivis, vēsta "Born Different".

Jau bērnībā viņas mamma nojauta, ka ar meitu ir kaut kas noticis. Meitenes mamma stāsta, ka viņa vienmēr ir daudz svīdusi. Sieviete nevarēja Alisai vilkt naktstērpu, jo meitene ātri vien svīstot to padarīja slapju.

Retā diagnoze novērš konkrētu olbaltumvielu sadalīšanos gremošanas sistēmā. Tā kā olbaltumvielas nespēj sadalīties, tās paliek gremošanas sistēmā un lēnām sapūst, izdalot nepatīkamo ķermeņa aromātu.

Meiteni sāka apsmiet jau bērnudārzā. Citi vienaudži viņu apsaukāja par "zivju meiteni".

Jaunietei ar nepatīkamo smārdu un tā sekām būs jāsadzīvo visu mūžu. Viņai ikdienā ir jāizvairās no dažādu produktu lietošanas, kā arī pastiprināti jārūpējas par sava ķermeņa higiēnu.

"Nepatīkamais smārds izdalās visu laiku, it īpaši, kad es svīstu," skaidro jauniete.

Mamma stāsta, ka meitene nedrīkst ēst zaļo lapu dārzeņus un zivis. "Ir ļoti grūti atrast ēdienus, kurus drīkstu ēst, īpaši, kafejnīcās. Parasti mēs nonākam jūras velšu restorānā," bēdājas meitene.

Alisa brīvajā laikā spēlē softbolu. Sportiste stāsta, ka komandas biedrenes neinteresē viņas ķermeņa aromāts:

"Tas bija mans pagrieziena punkts. Es cītīgi strādāju spēles laukumā, es cītīgi uzlaboju spēles tehniku."

Meitenes tante, kura cītīgi iesaistās softbola treniņos mājās, stāsta: "Man šķiet, ka softbols palīdz viņai palaist vaļā dusmas un agresiju brīžos, kad viņa ir nokaitināta. Es nevarētu pārciest apsmiešanu un citas trakas lietas, ar kurām viņa katru dienu tiek galā un turpina iet ar paceltu galvu."

"Man ir jāsadzīvo ar slimību, un tā nekad nepazudīs. Man ir jāatrodas tādu cilvēku sabiedrībā, kuri to nepamanīs," secina Alisa.

Nākotnē meitene sapņo turpināt mācības koledžā, iegūt labu darbu un iemācīties aizstāvēt sevi pret nelabvēļiem.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu