Krievijas oligarhs Mihails Fridmans piedāvājis Ukrainai miljardu ASV dolāru no saviem privātajiem līdzekļiem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas oligarhs Mihails Fridmans, kurš pakļauts Eiropas Savienības (ES) un Lielbritānijas sankcijām, piedāvājis pārskaitīt Ukrainai vienu miljardu ASV dolāru no saviem privātajiem līdzekļiem, vēsta laikraksts "The Wall Street Journal".

Bankas "Alfa-bank" līdzīpašnieks un Krievijas oligarhs Mihails Fridmans naudu piedāvājis pārskaitīt uz Ukrainas "Alfa-bank". Miljardu Fridmans piedāvājis novirzīt dažādu projektu īstenošanai Ukrainā.

Kā "The Wall Street Journal" skaidroja situāciju pārzinoši avoti, Fridmana ierosinājuma mērķis esot šādā veidā pārliecināt Lielbritāniju mīkstināt pret viņu vērstās sankcijas.

Vairāki anonīmi ASV ierēdņi laikrakstam atklājuši, ka Fridmana ierosinājums ir viens no virknes priekšlikumu, ko sankcijām pakļautie krievu uzņēmēji, bankas un kompānijas slepeni izteikuši rietumvalstīm, kas noteikušas Krievijai sankcijas saistībā ar tās iebrukumu Ukrainā.

Pats Fridmans esot noliedzis, ka piedāvātais miljards esot pakalpojums par pakalpojumu sankciju mīkstināšanas gadījumā.

Tikmēr Lielbritānijas Ārlietu ministrija jau paziņojusi, ka nekādā veidā neatbalstīšot jebkādu sankciju apiešanu.

Pat ja šāds Fridmana piedāvājums tiktu pieņemts, naudas pārskaitīšanai uz Ukrainu Fridmanam būtu nepieciešams saņemt arī Eiropas Savienības un ASV varas iestāžu apstiprinājumu. ASV nav noteikušas sankcijas Fridmanam, tomēr ASV sankcijas noteiktas bankai "Alfa-bank".

Fridmana īpašuma vērtību izdevums "Forbes" novērtē ar 13,3 miljardiem ASV dolāru.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu