Dzīvoklī Rīgā aizdegas atkritumi, ugunsgrēkā viens cietušais

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Dima Sobko/Shutterstock

Piektdien Rīgā, Krāsotāju ielā, divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī aizdegušies atkritumi un ugunsgrēkā cietis viens cilvēks, informēja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Izsaukums tika saņemts ap plkst. 10.30. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka pirmā stāva dzīvoklī atkritumu tvertnē bija deguši atkritumi, kas bija jau nodzēsti.

Savukārt ap plkst. 17 Rīgā, Ozolciema ielā, deviņstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no dzīvokļa evakuējās divi cilvēki.

Vakarā ap plkst. 21 ugunsdzēsēji devās uz Limbažu novada Viļķenes pagastu, kur 100 kvadrātmetru platībā ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā māja. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Dzēšanas darbi tika pabeigti piecu stundu laikā.

Vēlāk ap plkst. 23 Cēsīs, Bērzaines ielā, trīstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā aizdegās sodrēji, tāpēc ugunsdzēsēji no ēkas evakuēja 30 cilvēkus. Uguns tika nodzēsta, dūmvadā ieberot tehnisko sāli.

Neilgi pirms pusnakts tika saņemts izsaukums uz Carnikavu, kur vienstāva dzīvojamai mājai bija aizdedzies jumts. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka jumta konstrukcijas un bēniņi deg 65 kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Darbs notikuma vietā noslēdzās pēc četru stundu darba.

VUGD atgādina, ka, izceļoties ugunsgrēkam, iedzīvotājiem ir jācenšas brīdināt apkārtējie, izkļūt no mājokļa un nekavējoties par notikušo informēt ugunsdzēsējus glābēju, zvanot uz tālruņa numuru 112.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 56 izsaukumus: 18 - uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā uz divu meža ugunsgrēku dzēšanu, 29 - uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu