Latvijas 3x3 basketbola izlase sāk Eiropas kausu ar uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas 3x3 basketbolists Nauris Miezis
Latvijas 3x3 basketbolists Nauris Miezis Foto: FIBA.com

Latvijas izlase, kuras sastāvā ir olimpiskie čempioni Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Pauls Lasmanis un Nauris Miezis, sestdien Grācā Eiropas kausu 3x3 basketbolā sāka ar panākumu.

Latvijas kvartets, kas izsēts turnīrā ar trešo numuru, C grupas spēlē ar 21:17 uzvarēja Melnkalni (25.).

Spēles ievadā abas komandas meta precīzi no tālmetiena līnijas, taču vadībā ar 6:5 izvirzījās melnkalnieši, bet Miezis ar gūtu punktu no groza apakšas, realizētu soda metienu un diviem tālmetieniem panāca 11:6.

Turpinājumā Melnkalnei, pateicoties vairākiem tālmetieniem, izdevās vairākas reizes arī izlīdzināt rezultātu, taču Latvijas basketbolisti ātri atguva pārsvaru un nosargāja uzvaru, izšķirošo tālmetienu realizējot Miezim.

Dienas otrajā spēlē, kas sāksies plkst.22.40, Latvija spēkosies ar Poliju (8.).

Divas labākās grupas komandas iekļūst ceturtdaļfinālā, kurā stāsies pretī kādai no A apakšgrupas vienībām (Serbija, Slovēnija vai Izraēla).

Ceturtdaļfināli sāksies svētdien plkst.14.55, kam sekos vēlāk arī pusfināli un spēles par godalgām.

Pagājušajā nedēļas nogalē Latvijas 3x3 basketbola vienība "Riga", pirmo reizi šosezon spēlējot ar visiem četriem olimpiskajiem čempioniem, Monreālā izcīnīja pirmo "Masters" titulu. Vasarā, kad Lasmanis spēlēja ASV profesionālajā strītbola līgā "Big3" un Krūmiņš ārstēja traumu, komanda spēlēja dažādos sastāvos.

Latvijas 3x3 basketbolisti Eiropas čempionātā 2017.gadā izcīnīja zelta godalgas, kam gadu vēlāk sekoja sudrabs. Arī 2019.gada Pasaules kausa izcīņā Latvijas vienība tika pie sudraba, bet 2021.gadā izdevās triumfēt Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Pērn Eiropas kausā triumfēja Serbijas basketbolisti, kuri finālā ar 20:14 pārspēja Lietuvas valstsvienību.

Latvijas sieviešu 3x3 basketbola izlase nekvalificējās Eiropas kausam, izšķirošajos mačos piekāpjoties Igaunijai un Rumānijai.

Spēļu tiešraides vērojamas "YouTube" kanālā "FIBA3x3".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu