"Auda" virslīgas mačā uzvar "Metta" futbolistus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
FK "Auda" futbolisti
FK "Auda" futbolisti Foto: Kristians Putniņš/FK Auda

Usejnu Njangs sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 28.kārtas mačā guva divus vārtus, palīdzot "Auda" izcīnīt panākumu.

"Auda" laukuma saimnieku lomā ar rezultātu 2:1 (2:0) pārspēja "Metta" futbolistus, gūstot ceturto uzvaru pēc kārtas.

"Auda" vienībai vajadzēja mazāk nekā piecas minūtes, lai izvirzītos vadībā, ar precīzu sitienu no vārtu priekšas izceļoties Njangam, kurš divas minūtes vēlāk dubultoja mājinieku pārsvaru.

83.minūtē "Metta" futbolistiem izdevās atgūt vienus vārtus, bumbu "Audas" vārtos raidot Žanam Mbasī Zambgalam, taču ar to bija par maz, lai pacīnītos par punktu šajā spēlē.

"Auda" pēdējās trīs cīņās pirms šī mača ir svinējusi uzvaras. Virslīgā ar 1:0 izbraukumā tika pieveikts "Spartaks", Latvijas kausa izcīņā ar 6:1 sagrauta "Jelgava" un sasniegts fināls, bet pēdējā cīņā mājās ar 2:0 pārspēta "Daugavpils".

"Metta", kurai nākas cīnīties par nepalikšanu pēdējā vietā līgā un neizkrišanu uz pirmo līgu, svētdien pārtrauca neuzvarēto spēļu sēriju virslīgā, kas ilga kopš 6.maija, un izbraukumā ar 3:0 pieveica konkurentu tabulas beigu daļā Salaspils "Super Nova".

Visās trīs līdzšinējās sezonas spēlēs laukumā pārāka ar 1:0, 3:2 un 2:0 bija "Auda". Tomēr septembra sākumā Latvijas Futbola federācijas (LFF) Apelāciju komiteja (AK) piesprieda "Audai" tehnisko zaudējumu ar 0:3 par nepilnīgi aizpildītu protokolu 27.jūnija mačā, kurš tika uzvarēts ar 2:0.

Jau ziņots, ka dienas pirmajā spēlē "Daugavpils" un "Tukums 2000"/"Telms" noslēdza maču bezvārtu neizšķirti.

Svētdien kārtas centrālajā mačā spēkiem mērosies divi čempiona titula pretendenti "Valmiera" un "Riga", kā arī "Super Nova" un "Liepāja", bet pirmdien gaidāms RFS un "Spartaka" duelis.

Turnīra tabulas galvgalī 27 mačos 64 punktus ir sakrājusi "Valmiera", 60 punktus - "Riga" un 57 punktus - RFS, bet četrinieku ar 53 punktiem noslēdz "Liepāja". Piektā ir "Auda" ar 44 punktiem, bet sestā - "Daugavpils", kurai ir 28 punkti, kamēr "Tukums 2000"/"Telms" komandai ir 27 punkti. 21 punkts ir "Metta" un 18 punkti - Jūrmalas "Spartaka" komandai, bet 17 punkti ir Salaspils "Super Nova" rēķinā.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu