Švjonteka izcīna otro "Grand Slam" titulu šosezon (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iga Švjonteka
Iga Švjonteka Foto: AP/Scanpix

Pasaules pirmā rakete sieviešu tenisā Iga Švjonteka no Polijas sestdien triumfēja sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra - ASV atklātajā tenisa čempionātā

Švjonteka izšķirošajā mačā ar 6-2, 7-6 (7:5) guva panākumu pār Tunijas tenisisti Onsu Žabēru, kura WTA rangā ieņem piekto vietu.

Pirmajā setā poliete izvirzījās vadībā ar 3-0, taču Žabēra atbildēja ar diviem uzvarētiem geimiem. Seta turpinājumā Švjonteka spēlēja pārliecinoši, esot pārākai trīs geimos pēc kārtas, kas ļāva gūt panākumu pirmajā setā.

Lai gan arī otrā seta ievadā Polijas tenisiste izvirzījās vadībā ar 3-0, cīņa šoreiz izvērtās sīvāka. Turpinājumā Žabēra panāca neizšķirtu 4-4, bet izšķirošajā setā arī atspēlēja mačbumbu, turpinot uzvarētājas noskaidrošanu taibreikā, kurā ar 7:5 pārāka izrādījās Pasaules pirmā rakete sieviešu tenisā.

Švjonteka, kurai šis bija otrais "Grand Slam" tituls šosezon, kļuva par pirmo tenisisti kopš 2016.gada, kura vienas sezonas ietvaros triumfējusi divos "Grand Slam" turnīros. Pirms sešiem gadiem to iespēja vāciete Angelike Kerbere.

Savukārt Žabēra, kurai fināla sasniegšana jaunajā rangā ļaus pakāpties uz otro pozīciju, ir pirmā Āfrikas tenisiste, kura atklātajā ērā spēlējusi ASV atklātā čempionāta finālā. Viņa šosezon sasniedza finālu ar Vimbldonas čempionātā, kurā cīņā par titulu piedzīvoja neveiksmi.

ASV atklātais čempionāts noslēgsies svētdien.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu