Krievijas propagandiste Simonjana maldīgi komentē karaspēka atkāpšanos un aicina apvienot krievus un ukraiņus (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Margarita Simonjana
Margarita Simonjana Foto: Ekrānuzņēmums

Krievijas propagandiste Margarita Simonjana pēkšņi sākusi sociālo tīklu vietnēs "Twitter" un "Telegram" publicēt aicinājumus apvienot krievus un ukraiņus, kā arī pārpublicēt ziņas par "lielo 1915. gada atkāpšanos" uz Ukrainas pretuzbrukuma fona Harkivas virzienā, vēsta medijs "Insider".

Simonjana pēkšņi atcerējusies "vispārējo pagātnes ainu", kad tautas ir kopā, svin Uzvaras dienu, rīko parādes, kā arī mācās krievu un ukraiņu valodu. Kā norāda propagandiste, kura jau no paša sākuma atbalsta Krievijas iebrukumu Ukrianā, cits variants nemaz neesot iespējams.

"Telegram" un "Twitter" viņa nolēma pārpublicēt Krievijas televīzijas un radio apraides kompānijas propagandista Andreja Medvedeva vēstījumu. Komentējot 1915. gada "Lielo atkāpšanos", viņš raksta, ka tā neesot bijusi katastrofa, jo tāpat esot turpinājies ekonomiskais un ideoloģiskais karš.

Propagandists norāda, ka galu galā "šai situācijai" ar atkāpšanos vajadzētu visus vienot, bet secinājumi ir jāizdara.

Tajā pašā laikā Simonjana iepriekš Krievijas televīzijā runājusi par Ukrainas sagrābšanu divās dienās, nevis pārpublicēja ierakstus par "Lielo atkāpšanos" un tvītus par tautu apvienošanos.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Krievijas televīzijas kanālā RT 30. aprīlī notika diskusija par kodolkaru, kas raisīja plašu ažiotāžu interneta lietotāju vidū. "Kādu dienu mēs visi nomirsim," sacīja RT galvenā redaktore Margarita Simonjana, savukārt televīzijas personība Vladimirs Solovjovs piebilda, ka "vismaz dosimies uz debesīm”.

"Kodolkarš būtu OK, jo kādu dienu mēs visi nomirsim," tā televīzijas kanāla RT skatītājiem sacīja Simonjana.

Viņa raidījumā teica: "Vai nu mēs zaudējam Ukrainā, vai arī sākas Trešais pasaules karš. Es domāju, ka trešais pasaules karš ir reālāks, zinot mūs un mūsu līderi."

Simonjana norādīja, ka viņasprāt reālākais iznākums beigsies ar kodolkaru. "No vienas puses tas ir briesmīgi, bet no otras - kā ir, tā ir."

Tas atspoguļo pašreizējo Kremļa nostāju, ka Krievijas un NATO konflikts ir daudz plašāks, kas var novest pie Trešā pasaules kara.

Kara noziedznieks Putins uzreiz pēc tam, kad viņš saprata, ka karš Ukrainā nebūs īstermiņa, sāka izteikt dažādus apgalvojumus par kodolieročiem.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu