Keita Midltone kļuvusi par Velsas princesi. Kāpēc viņa nemantos princeses Diānas kāzu diadēmu?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Jaunā Velsas princese Keita Midltone, iespējams, nemantos princeses Diānas kāzu diadēmu, bet viņas meita Šarlote gan, vēsta medijs "Insider".

10. septembrī Lielbritānijas karalis Čārlzs III ir devis Kornvolas Kembridžas hercogiem jaunus titulus - viņi manto Velsas prinča un princeses godu. Par šo jaunumu viņš paziņoja savā pirmajā oficiālajā runā televīzijā.

Tiek ziņots, ka pēc Viljama mātes princeses Diānas nāves nevienam nav bijis tituls "Velsas princese".

Lai gan Keitai jau ir saderināšanās gredzens, kas kādreiz piederēja Diānai, tiek vēstīts, ka Šarlotei tiks nodota cita viņas kāzu rotaslieta - dimantiem rotātā diadēma, ko Diāna valkāja 1981. gada kāzu svinībās.

Šī diadēma šogad tika izstādīta Londonas izstādē kopā ar tekstu, kurā teikts, ka kādu dienu tā piederēs Diānas vecākajai mazmeitai.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Velsas princis, atšķirībā no Kornvolas hercoga titula, nav tituls, ko princis Viljams pēc savas vecmāmiņas, karalienes Elizabetes II automātiski manto. To piešķir suverēns. Pats karalis Čārlzs III saņēma Velsas prinča titulu tikai deviņu gadu vecumā no savas mātes.

Velsas prinča titulu parasti piešķir vīriešu kārtas mantiniekam. Edvardam VIII piederēja tituls lielāko savas dzīves daļu, pirms viņš kāpa tronī un pēc tam dažu mēnešu laikā atteicās no tā.

Princis Viljams un Keita abi ir 40 gadus veci, pazīstami ar Kembridžas hercoga un hercogienes tituliem. Šos titulus viņiem 2011. gada aprīļa kāzu dienā piešķīra karaliene, Viljama vecmāmiņa.

Kornvolas hercogu titulu tradicionāli ieņem valdošā Lielbritānijas monarha vecākais dēls, un hercogienes titulu iegūst viņa sieva.

Velsas prinča Viljama un Velsas princeses Ketrīnas bērnu tituli tagad ir: Kornvolas princis Džordžs, Kornvolas princese Šarlote un Kornvolas princis Luiss.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu