FOTO ⟩ Svinot Tēva dienu, gājienā Rīgā piedalījušies ap 3000 cilvēku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tēva dienai veltīts pasākums Vērmanes dārzā
Tēva dienai veltīts pasākums Vērmanes dārzā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Svētdien, svinot Tēva dienu, svētku gājienā Rīgā no Brīvības pieminekļa līdz Vērmanes dārzam devās aptuveni 3000 cilvēku, pavēstīja festivāla mediju koordinatore Katrīna Ķeķe.

Gājiena priekšgalā muzicēja Zemessardzes orķestris, bet vidusposmā - perkusionists Nils Īle ar ģimeni un savas studijas perkusionistiem. Pasākumā piedalījās gan Latvijas, gan Ukrainas ģimenes, jo šī gada gājiens un festivāls ir veltīts tētiem kā Latvijā, tā Ukrainā.

Paredzēts, ka festivāla apmeklētājiem būs iespēja izveidot savu video sveicienu tētiem Ukrainā biedrības "Tavi draugi" teltī, kā arī nogaršot tradicionālos ukraiņu ēdienus "Boršča" kafejnīcā pie ukrainietēm.

Foto: Tēva dienai veltīts pasākums Vērmanes dārzā

Tāpat Tēva dienas festivāla laikā Vērmanes dārzā uz lielās skatuves uzstāsies Katō, Miks Dukurs, radošā apvienība "Pasaku nams", "Tutas lietas" - ciemos būs ukraiņu Tuta.

Parka teritorijā kā lieli, tā mazi var bez maksas iesaistīties visdažādākajās atrakcijās, radošajās darbnīcās un sporta aktivitātēs, piemēram, spēlēt futbolu un florbolu, iziet labirintu, uztaisīt savu raķeti raķešu darbnīcā, griezties 360 grādu šūpolēs, izjust brīvo kritienu un darīt citas aizraujošas lietas.

Foto: Gājiens par godu Latvijas un Ukrainas tēviem

Rūpējoties, lai pasākumā būtu ērti pašiem mazākajiem, Vērmanes dārzā darbojas rotaļu zona mazuļiem un pārtīšanas istaba, kā arī darbojas arī tētiem domātu dāvanu darbnīcas, brīvdabas fotostudijas un "Street food" pilsētiņa.

Vecāku organizācijas "Mammāmuntētiem.lv" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa atzina, ka no piedāvātajām aktivitātēm mazākajiem bērniem vienmēr patīk izmēģināt darbošanos ar āmuru, zāģi un skrūvgriezi, lielākajiem - izbaudīt kritienu no četru metru augstuma, savukārt tēti dāvanā var saņemt ozola stādu. Pēc viņas paustā, sadarbībā ar Latvijas valsts mežiem Tēva dienā ģimenēm ierasti tiek dāvināti ozoli, un šī gada ozols vēsta par mieru pasaulē un sevī.

Parka teritorijā pieejamas vairāk nekā 30 aktivitātes, kas darbosies līdz šīs dienas plkst.16. Piemēram, festivāla laikā būs iespēja piedalīties "Akvile" pudeļu atrakcijā, Rīgas pašvaldības policija aicinās izzināt drošu pilsētu, būs arī sarunas par atbildību, "Ziedoņa klase" piedāvās izlaušanās spēli, Nila Īles mūzikas studija palīdzēs izvedot savu instrumentu, kā arī būs iespēja apskatīt arī ugunsdzēsēju specializēto automašīnu.

Pasākumu atbalsta Rīgas dome un Sabiedrības integrācijas fonds.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu