"Valmieras" futbolisti virslīgas līderu duelī uzvar "Riga" komandu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Valmieras" futbolisti
"Valmieras" futbolisti Foto: Jānis Līgats

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas līdervienība "Valmiera" svētdien 28.kārtas centrālajā mačā mājās ar rezultātu 3:1 (1:0) pārspēja "Riga" komandu.

Līderi "Valmieru" un vicelīderi "Riga" vienību pirms sezonas pēdējām astoņām spēlēm šķir septiņi punkti.

Valmierieši sāka ļoti aktīvi un pēc nospēlētas pusotras minūtes, saņemot piespēli no mājinieku vārtsarga Riharda Matrevica, viens pret Robertu Ozolu izskrēja Kamilo Mena, kurš raidīja bumbu mērķī - 1:0. Deviņas minūtes vēlāk tikai Roberta Veipa pašaizliedzīgā spēle liedza bumbai nonākt Vidzemes komandas vārtos.

Arī puslaika turpinājumā Rīgas futbolisti kontrolēja notikumus laukumā, taču "Valmieras" komanda labi aizsargājās un neļāva viesiem būtiski apdraudēt Matrevica sargātos vārtus. Sešas minūtes pirms puslaika beigām pēc soda sitiena Mena sita bumbu tikai nedaudz pāri "Riga" vārtiem.

Spēles 56.minūtē valmierieši nostiprinājās vadībā pēc Raimonda Kroļļa vārtu guvuma. Pēc Ivana Želizko izpildītā stūra sitiena Romans Jakuba pagarināja bumbu uz tālo vārtu stabu, no kurienes Krollis raidīja bumbu tīklā - 2:0.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 16 minūtes, Alvis Jaunzems ar zemu sitienu ārpus soda laukuma robežām panāca jau 3:0 laukuma saimnieku labā. Pamatlaika pēdējā minūtē Marselo Torress vienus vārtus atguva un liedza "Valmierai" svinēt "sauso" uzvaru.

Dienas otrajā spēlē, kas sāksies plkst.16 "Super Nova" Salaspils stadionā stāsies pretī "Liepājai". Pirmdien 28.kārta noslēgsies ar RFS un Jūrmalas "Spartaka" dueli.

Sestdien kārtas pirmajās divās spēlēs "Daugavpils" un "Tukums 2000"/"Telms" spēlēja bezvārtu neizšķirti, bet "Auda" ar 2:1 guva panākumu pār "Metta".

Turnīra tabulas galvgalī 28 mačos 67 punktus ir sakrājusi "Valmiera", 60 punktus - "Riga" un 57 punktus - RFS, bet četrinieku ar 53 punktiem noslēdz "Liepāja". Piektā ir "Auda" ar 44 punktiem, bet sestā - "Daugavpils", kurai ir 28 punkti, kamēr "Tukums 2000"/"Telms" komandai ir 27 punkti. 21 punkts ir "Metta" un 18 punkti - Jūrmalas "Spartaka" komandai, bet 17 punkti ir Salaspils "Super Nova" rēķinā.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu