Ukrainas militārie panākumi turpinās. Kara izpētes institūts prognozē, cik ilgi varētu turpināties karš

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Bumble Dee/Shutterstock

Ukrainai izdevies panākt lūzumu karadarbībā sev par labu, taču visas krievu okupētās teritorijas atbrīvošanai būs nepieciešams organizēt jaunus uzbrukumus, un tāpēc karš ievilksies līdz nākamajam gadam, savā ikdienas ziņojumā atzinis ASV Kara izpētes institūts (ISW).

Ukraina demonstratīvi apsprieda pretuzbrukuma gatavošanu Hersonas apgabalā, novēršot krievu uzmanību no teritorijām, kur bija paredzēts galvenais trieciens, norāda ISW.

Eksperti atzīst, ka ukraiņiem izdevies panākt sev labvēlīgu lūzumu karadarbībā, un tas ļaus Ukrainas armijai biežāk diktēt kaujas darbības raksturu un vietu, bet krievi arvien neadekvātāk reaģēs uz psiholoģisko un fizisko spiedienu no ukraiņu puses.

Tomēr ISW uzsver, ka pašreizējais pretuzbrukums neļaus pabeigt karu, un krievi zināmā brīdī spēs izveidot jaunu aizsardzības līniju un pat atsākt lokālus uzbrukumus.

Ukraiņiem nāksies organizēt vēl virkni uzbrukumu, lai atbrīvotu okupētās teritorijas, un tāpēc karš ievilksies līdz 2023.gadam, uzskata ISW.

Krievi Harkivas apgabalā cietuši lielu operatīvu sakāvi, un Ukrainas armija zibenīgā pretuzbrukumā atkarojusi gandrīz visu reģionu, secina eksperti.

Ukrainas armija pavirzījusies līdz Vovčanskai un Velikijburlukai, un Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprinājusi karaspēka atvilkšanu no Harkivas apgabala.

Dienvidos turpinās pozicionālas kaujas un Ukrainas armija dod triecienus krievu aizmugures infrastruktūrai - bāzēm, noliktavām un transportam.

Tikmēr krievi visiem iespējamajiem līdzekļiem mēģina kompensēt zaudējumus lai turpinātu karu pret Ukrainu.

Ukraiņu pretuzbrukums acīmredzot piespiedis krievus pārcelt tā dēvētos referendumus par okupēto Ukrainas teritoriju aneksiju, norāda ISW.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu