"TTT-Rīga" pārtapis par biedrību

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"TTT Rīga" basketbolistes
"TTT Rīga" basketbolistes Foto: FIBA.com

Basketbola klubs "TTT-Rīga" pārveidots par biedrību, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Rīgas dome 20. jūlijā nolēma likvidēt nodibinājumu "Basketbola klubs "TTT-Rīga"" un izveidot biedrību, kas ļaus turpmāk efektīvāk nodrošināt basketbola kluba darbību.

6. septembrī tika sākta nodibinājuma likvidācija, bet 9. septembrī notika biedrības dibināšanas sapulce, kurā apstiprināja tās statūtus, ievēlēja valdi un lēma par nepieciešamo finansējumu, kas dos iespēju klubam pieteikties dalībai Latvijas čempionātā un Baltijas līgā.

Biedrības dibināšanas sapulcē par tās valdes priekšsēdētāju uz trim gadiem tika ievēlēts Rīgas domes Finanšu departamenta Administratīvās pārvaldes priekšnieks Juris Švanders, bet par valdes locekli - "Rīgas satiksmes" padomes priekšsēdētāja vietnieks Normunds Narvaišs.

"Biedrības statuss, salīdzinot ar nodibinājumu, Rīgas domei ļaus daudz efektīvāk piesaistīt jaunus sadarbības partnerus, organizēt "TTT-Rīga" darbu un risināt citus jautājumus, kas nebūtu iespējams, saglabājot esošo statusu," uzsver Švanders.

Biedrībai būs iespēja piesaistīt jaunus biedrus, kas varēs tieši piedalīties biedrības mērķu sasniegšanā, atbalstot biedrības darbību ar biedra naudas maksājumiem, ne tikai ziedojumiem, ko arī drīkst saņemt nodibinājums, bet ziedotāji nekļūst par pilntiesīgiem biedriem. Līdz ar to biedri varēs ne tikai maksāt biedra naudu, bet arī aktīvi līdzdarboties biedrības pārvaldībā.

Statūtos apstiprinātie biedrības mērķi ir profesionāla, augsta līmeņa sieviešu basketbola kluba darbības nodrošināšana Rīgā, pēctecīgas sieviešu basketbola sistēmas veidošanos sekmēšana,bērnu un jauniešu intereses par basketbolu veicināšana.

Biedrības mērķi ir arī sporta spēļu, turnīru un sporta nometņu organizēšana pilsētas, valsts un starptautiskā mērogā, Rīgas un Latvijas basketbola vārda popularizēšana pasaulē, fizisku un juridisku personu apvienošana kopīgu interešu realizēšanai un pilnveidošanai, kuras saistītas ar bērnu, jauniešu un pieaugušo basketbola prasmju apguvi, pilnveidošanu un sportisko sasniegumu veicināšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu