90 gadu vecumā mūžībā devies viens no zināmākajiem Latvijas kurortologiem Mihails Malkiels

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Svece. Ilustratīvs attēls.
Svece. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Svētdien, 11. septembrī, 90 gadu vecumā mūžībā devies kūrorta rehabilitācijas centra "Jaunķemeri" (KRC "Jaunķemeri") idejas tēvs, veidotājs un dibinātājs, ilggadējs vadītājs, zinātnieks un ārsts, osteorefleksoterapeits, viens no zināmākajiem kurortologiem Latvijā Mihails Malkiels. 

Malkiels dzimis 1932.gada 1.maijā. Pabeidzis Vitebskas medicīnas augstskolu, kopš 50.gadiem strādāja Jūrmalā, Ķemeros, apguva ārsta balneologa specialitāti. 1967.gadā nodibināja sanatoriju "Jaunķemeri", kuru pats arī vadīja.

"Jaunķemeri" padomju gados kļuva par vienu no prestižākajām un populārākajām kūrortiestādēm. Pēc privatizācijas 90.gados kūrortiestāde saglabāja darbības profilu, kļūstot par kūrorta rehabilitācijas centru "Jaunķemeri". Pašlaik KRC "Jaunķemeri" ir privātais kūrorta rehabilitācijas centrs.

1965.gadā Malkiels aizstāvēja doktora kandidāta disertāciju par asinsvadu patoloģijas ārstēšanu Ķemeru kūrortā.

Saņēmis Valsts prēmiju un goda nosaukumu "Latvijas nopelniem bagātais ārsts". Zīmi "Veselības aizsardzības teicamnieks" Malkiels saņēmis par pirmās Ķemeros spinālās nodaļas izveidošanu slimniekiem ar mugurkaula traumām un citām saslimšanām, kas izsauc locekļu paralīzi. Malkiels padomju gados saņēmis Oktobra revolūcijas, Darba Sarkanā Karoga, Tautu Draudzības ordeņus un 2002.gada 12.aprīlī - arī Triju Zvaigžņu ordeni.

Cienot aizgājēja pēdējo vēlēšanos, publiska atvadīšanās nenotiks.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu