RFS futbolisti uzvar "Spartaku" un turnīra tabulā panāk "Riga" komandu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

RFS komanda pirmdien izcīnīja uzvaru "Optibet" futbola virslīgas 28. kārtas pēdējā spēle un turnīra tabulā panāca otrajā pozīcijā esošo "Riga" vienību.

RFS savā laukumā ar rezultātu 3:0 (1:0) pārspēja Jūrmalas "Spartaka" futbolistus.

Pirmais bīstamais moments bija spēles 21. minūtē, kad pēc Kevina Frīzenbihlera sitiena bumba trāpīja pa viesu vārtu pārliktni. Piecas minūtes vēlāk pēc Frīzenbihlera piespēles bumbu pāri pretinieku vārtsargam pārmeta Deniss Rakels, kurš panāca 1:0 rīdzinieku labā.

Otrā puslaika sākumā pēc centrējuma soda laukumā Valentīns Zehovs ar galvu sita bumbu garām RFS vārtiem. Turpretī RFS savu iespēju izmantoja 61.minūtē, kad viesi neveikli nospēlēja savā soda laukumā un bumba nonāca pie Emersona Deusleisānu, kurš sita precīzi no tuvas distances - 2:0.

Desmit minūtes vēlāk pēc Andreja Iliča sitiena no distances mača rezultāts kļuva jau 3:0 Rīgas kluba labā.

Salīdzinot ar maču Florencē, RFS sākumsastāvā saglabāja tikai trīs spēlētājus - balsta pussargus Stefanu Paniču un Tomislavu Šāriču, kā arī kreisās malas aizsargu Vladislavu Sorokinu.

"Spartaka" rindās pēc gada īrē Itālijas kluba SPAL jaunatnes komandā atgriezās Somijas U-21 izlases pussargs Adams Marhijevs.

Čempione RFS iepriekšējā virslīgas mačā ar savu principiālo sāncensi "Riga" cīnījās neizšķirti 1:1, spēlei noslēdzoties ar rezultātu, kas nebija izdevīgs nevienai no komandām, jo būtiski netika samazināts līderes "Valmieras" pārsvars. Ceturtdien rīdzinieki debitēja Eiropas klubu sacensību apakšgrupu turnīros un UEFA Konferences līgā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Itālijas klubu Florences "Fiorentina". Ceturtdien Rīgā viesosies Skotijas komanda Edinburgas "Hearts".

Uzvara ļāva panākt "Riga" komandu un abiem galvaspilsētas klubiem līdz valmieriešiem ir septiņi punkti, kas jāatspēlē sezonas pēdējās astoņās kārtās.

Jūrmalnieki virslīgā bez uzvarām ir piecās spēlēs pēc kārtas un ar Salaspils "Super Nova" futbolistiem aizņem pēdējās divas vietas.

Sezonas pirmajā savstarpējā spēlē RFS spraigā cīņā uzvarēja ar 3:2, bet nākamajos divos dueļos čempioni bija pārāki ar 2:0. Latvijas kausa astotdaļfinālā Viktora Moroza vadītā komanda jūrmalniekus pārspēja ar 4:0.

Turnīra tabulas galvgalī 28 mačos 67 punktus ir sakrājusi "Valmiera", bet 60 punktus - "Riga" un RFS, kamēr vadošo četrinieku ar 54 punktiem noslēdz "Liepāja". Piektā ir "Auda" ar 44 punktiem, bet sestā - "Daugavpils", kurai ir 28 punkti, kamēr "Tukums 2000"/"Telms" komandai ir 27 punkti. 21 punkts ir "Metta", bet pa 18 punktiem - Jūrmalas "Spartaka" un "Super Nova" komandām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu