Pārkurinātas krāsns dēļ septiņgadīgs zēns Pārdaugavā naktī nosmok dūmos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ERIK Miheyeu/Shutterstock

Naktī uz pirmdienu, 12. septembri, kādā koka mājā Pārdaugavā noticis nelaimes gadījums, kur dzīvību dūmos zaudēja septiņus gadus vecs zēns, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Ēkā, kur atradās bērns, naktī izcēlies ugunsgrēks. Ap vieniem naktī adresē atgriezās kāda sieviete un bija pirmā, kas pamanīja dūmus.

Mediķi cīnījās par septiņus gadus vecā zēna dzīvību, bet diemžēl nesekmīgi. Lai gan mājā izdeguši ir vien divi kvadrātmetri no kopējās platības, ar to diemžēl pietika, lai notikums pārvērstos traģēdijā.

Neoficiāla informācija liecina, ka bērniņš bija nolikts gulēt mājā, kurā ir vissiltāk, savukārt zēna tēvs snauda turpat netālu esošajā vagoniņā. Aprunājoties ar kaimiņiem, tika noskaidrots, ka visa ģimene svētdien bija redzēta īpašumā, bet puisēna māte vakarpusē devusies prom.

Sieviete negadījuma vietā ieradusies naktī, jau pēc tam, kad ugunsdzēsēji bija ķērušies pie ugunsgrēka apslāpēšanas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) norāda, ka ugunsgrēks izcēlies tāpēc, ka mājā bijusi pārkurināta krāsns, kā rezultātā aizdegušās blakus esošās mantas un izveidojies liels sadūmojums.

Uzzinot par traģēdiju, apkārtējie ir šokēti. To, ka naktī blakus mājā notikusi nelaime, lielākā daļa kaimiņu nemaz nepamanīja.

Kaimiņi stāsta, ka mājas saimnieki esot jauki cilvēki, kas rīko zirgu izjādes. Abi vecāki rūpējošies par dēlu un viņu cītīgi pieskatījuši. Zēnam bijušas veselības problēmas.

VUGD atgādina, ka pirms apkures sezonas sakuma jāiztīra skursteņi, jāpievērš uzmanība, kādi priekšmeti atrodas pie krāsns, kā arī jāuzstāda dūmu detektors. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu