VIDEO Dailes teātris iegādājies mākslīgu zirgu par krietnu summu - 7000 eiro

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Dailes teātra 103. sezonas atklāšanas izrādē "Farinelli un karalis" uz skatuves būs mākslīgs zirgs, kas teātrim izmaksājis 7000 eiro, šonedēļ raksta izdevums "Privātā Dzīve".

Zirga marionete, kas šonedēļ pirmo reizi parādīsies uz Dailes teātra lielās skatuves Viestura Kairiša režisētajā muzikālajā kostīmu izrādē, darināta Dienvidāfrikā. To izgatavojis marionešu meistars Rodžers Hilejs, kas ar savām lellēm un marionetēm – lielākoties Āfrikas dzīvnieku un putnu veidolā – slavens pasaules šovbiznesā jau vairāk nekā 30 gadu.

Vai izrādei nebūtu bijis lētāk un ērtāk sadabūt dzīvu zirgu? Avots, kurš vēlējies palikt anonīms, izdevumam skaidro: "Šis zirgs var lidot un darīt dažādas neiespējamas lietas, ko īsts nevar."

Izrādē zirgs raksturojot arī Ģirta Ķestera atveidotā Spānijas karaļa Filipa V trauslo pasauli un tās tumšo un neprognozējamo pusi. Ķesteris arī atzinies – viņam būt uz vienas skatuves ar zirga marioneti ir daudz drošāk nekā ar dzīvu zirgu. Izrādās, saskare ar šo cēlo dzīvnieku Ģirtam radījusi bērnības traumu.

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 13. septembra numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu