Leģendārais reperis Kurts atklāj, kāpēc pēc daudzu gadu pārtraukuma atgriežas uz skatuves

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ kurtsofficial

Pēc daudzu gadu pārtraukuma pie klausītājiem ar koncerttūri dodas viens no Latvijas hiphopa mūzikas celmlaužiem – Kurts (pilnā vārdā Kurts Fridrihsons). Reperis izdevumam "Kas Jauns" atklāj, kur visus šos gadus bija pazudis un kāpēc atgriežas tieši tagad.  

Ja tagad esi atgriezies, kur biji pazudis visus šos pēdējos gadus?

Ha, ha... Nu jā, daudz visa kā cita manā dzīvē notika. Protams, pa vidu bija arī starptautiskais mūzikas projekts SEKKTA, kur rakstīju mūziku, taču tas izbeidzās 2012. gadā, un kopš tā laika man bija tikai pa kādam retam koncertam, kādam singlam, bet īsti mūzikai nepievērsos. Pēdējos gados atgriezos hokejā, nopietni spēlēju amatieru līgās un vienā no divīzijām pat izcīnīju kausu. Tas arī aizpildīja manu dzīvi.

Kāpēc atgriešanās notiek tikai tagad? Izlēmi neatpalikt no Gustavo?

Nē! Aizvadītā gada sākumā sāku rakstīt savu albumu "Laikā", septembrī tas bija gatavs, un tikai tad arī Arstarulsmirus paziņoja, ka viņš atkal būs Gustavo. Bet pie albuma rakstīšanas ķēros klāt tāpēc, ka man ienāca prātā, ka beidzot to varu izdarīt, ka beidzot esmu tam gatavs, tam beidzot atradās arī laiks. Tagad man doma ir ķerties klāt pie nākamā albuma.

Aizvadītajā gadā albums "Laikā" ieguva Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta Mikrofons" kā labākais hiphopa mūzikas albums. Pašam nebija pārsteiguma, ka atgriešanās pēc tik ilgu gadu radošās pauzes vainagojās ar tādu atzinību?

Protams, bija! Es taču sekoju līdzi hiphopa dzīvei Latvijā un redzu, ka mums ir ļoti daudz lielisku mākslinieku, spēcīgu albumu. Tāpēc man bija liels pārsteigums, ka mans albums starp tiem visiem tika atzīts par labāko. Es līdz pēdējai sekundei negaidīju, ka saņemšu "Zelta Mikrofonu". Tiešām! Man pat nebija tādu domu!

Kurts ir viens no Latvijas hiphopa mūzikas žanra pionieriem līdzās tādiem zināmiem pašmāju repa vecmeistariem kā Ozols, Gustavo.

Kurts plašāku atpazīstamību guva 2000. gadu sākumā ar grupu "S’T’A", kura mūzikas tirgu satricināja ar dziesmām "Labais puika", "Manas pilsētas skati". 2006. gadā iznāca Kurta soloalbums "Pilsētas leģendas", kas tapa sadarbībā ar DJ Krii.

Vairāk lasi izdevuma "Kas Jauns" 13. septembra numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu