Foto ⟩ Spānijas basketbolisti kļūst par pirmajiem EČ pusfinālistiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Spānijas vīriešu basketbola izlase otrdien pēc uzvaras pār Somiju kļuva par pirmo šī gada Eiropas čempionāta pusfinālisti.

Berlīnē notiekošā finālposma ceturtdaļfināla spēlē Spānijas basketbolisti uzvarēja ar rezultātu 100:90 (19:30, 24:22, 30:15, 27:23).

Spānijas basketbolisti pusfinālā spēlēs 11.reizi pēc kārtas un savu pretinieci uzzinās otrdien Vācijas un Grieķijas duelī.

Spānijas izlases rindās Villijs Ernangomess guva 27 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, viņa brālis Huančo pievienoja 15 punktus, 14 punkti bija Dario Brizelam, desmit punkti un 11 rezultatīvas piespēles Lorenso Braunam, bet 11 punkti - Rodolfo Fernandesam.

Somiem 28 punktus guva un 11 bumbas zem groziem izcīnīja Lauri Markanens, 18 punkti bija Mikaelam Jantunenam, 13 punkti - "VEF Rīga" komandā spēlējušajam Aleksanderam Madsenam, bet 11 punkti - Sasu Salinam.

Pirmās desmit minūtes aizritēja ļoti straujā tempā, Somijas basketbolistiem demonstrējot teicamu rezultativitāti. Somijas spilgtākā zvaigzne Markanens bija pieticīgs, toties lielu artavu rezultāta veidošanā deva viņa komandas biedri, tajā skaitā arī Madsens. Pirmo ceturtdaļu somi uzvarēja ar 30:19, pirms došanās pārtraukumā tālmetienu aiz centra līnijas realizējot Jantunenam.

Otrajā ceturtdaļā komandas turpināja ātru spēli un, tuvojoties pirmā puslaika beigām, somi iemeta divus "trejačus" pēc kārtas, panākdami 47:33. Puslaika pēdējās minūtēs Spānijas basketbolisti izmantoja pretinieku kļūdas un līdz tā beigām pietuvojās līdz mīnus deviņiem punktiem (43:52).

Trešajā ceturtdaļā spāņi atspēlējās un tās vidū Hoels Parra ar precīzu tālmetienu izvirzīja Serhio Skariolo vadīto komandu vadībā (60:57). Vēl divi precīzi trīspunktnieki ceturtdaļas beigās deva jau astoņu punktu pārsvaru (73:65), bet pirms pamatlaika pēdējām desmit minūtēm izlases šķīra seši punkti.

Ceturtās ceturtdaļas vidū pēc Madsena pāris metieniem somi pietuvojās līdz divu punktu deficītam, bet pēc ātrā uzbrukumā realizēta tālmetiena Dario Brizela palielināja Spānijas izlases pārsvaru (87:82). Atlikušajās minūtēs Somijas komanda nespēja lauzt cīņas gaitu un uzvaru svinēja spāņi.

Trīskārtējā Eiropas čempione Spānija labāko astoņniekā iekļuvusi 21.čempionātā pēc kārtas, kas ir rekords, kamēr somi tik tālu tikuši pirmo reizi kopš 1967.gada meistarsacīkstēm.

Spānijas basketbolisti A apakšgrupā Tbilisi uzvarēja Bulgāriju, Gruziju, Melnkalni un Turciju un zaudēja Beļģijai, bet ar bilanci 4-1 bija gana, lai izcīnītu pirmo vietu. Astotdaļfinālā pretī stājās Lietuva, kas spraigā cīņā tika uzveikta papildlaikā ar rezultātu 102:94.

Somi bija otrie D apakšgrupā, kur Prāgā pieveica Poliju, Čehiju un Nīderlandi, bet zaudēja Izraēlai papildlaikā un Serbijai. Ceturtdaļfinālu somi sasniedza pēc negaidītas uzvaras 94:86 pār Horvātiju.

Trešdien ceturtdaļfinālos tiksies pašreizējā čempione Slovēnija ar Poliju un Francija ar Itāliju.

Pēc apļa cīņām katras grupas četras labākās komandas iekļuva izslēgšanas spēlēs.

Šī ir ceturtā reize, kad Eiropas čempionāta finālturnīra vīriešiem priekšsacīkšu spēles tika aizvadītas četrās dažādās valstīs.

2017.gadā par Eiropas čempioniem basketbolā kļuva Slovēnijas izlases spēlētāji, izcīnot savu pirmo titulu vēsturē. Slovēnija, kura ceturtdaļfinālā uzvarēja Latviju, finālā pieveica Serbiju. Cīņā par trešo vietu Spānija apspēlēja Krieviju.

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalījusies 14 reizes, taču šoreiz finālturnīram kvalificēties neizdevās, H grupā paliekot pēdējā vietā aiz Bosnijas un Hercegovinas, Grieķijas un Bulgārijas.

Eiropas čempionāts norisināsies līdz svētdienai.

Nākamais Eiropas čempionāts notiks pēc trim gadiem, vienu no apakšgrupām un izslēgšanas turnīru uzņemot Rīgai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu