Foto ⟩ Vācijas basketbolisti ar teicamu uzbrukumu sasniedz "EuroBasket" pusfinālu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Vācijas vīriešu basketbola izlase otrdien kļuva par Spānijas pretinieci Berlīnē notiekošā Eiropas čempionāta finālposma pusfinālā.

Vācijas basketbolisti ceturtdaļfināla spēlē ar rezultātu 107:96 (31:27, 26:34, 26:10, 24:25) uzvarēja Grieķiju.

Vācieši maču noslēdza ar 17 no 30 realizētiem tālmetieniem, grozā raidot 57% "trejaču".

Turnīra saimniekiem ar 26 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Deniss Šrēders, 13 punkti un 16 atlēkušās bumbas bija Danielam Taisam, bet pa 19 punktiem pievienoja Andrēass Obsts un Francs Vāgners, pēdējiem diviem katram realizējot pa pieciem tālmetieniem.

Grieķijas izlasē 31 punktu guva, septiņas bumbas zem groziem izcīnīja, astoņas rezultatīvas piespēles atdeva un trīs bumbas pārtvēra Jannis Adetokunbo. Vēl 18 punktus guva Jannulis Larendzakis, kurš realizēja visus piecus metienus no spēles, no tiem četrus tālmetienus, bet 13 punkti bija Taileram Dorsijam.

Pirmajā ceturtdaļā Vācijas basketbolisti demonstrēja teicamu precizitāti aiz tālmetiena līnijas, desmit minūtēs realizējot astoņus no 12 "trejačiem". Čempionāta saimnieki pēc ceturtdaļas bija vadībā ar 31:27, bet otrajā ceturksnī nespēja izrādīt pretestību Jaņņa Adetokunbo meistarībai. Pateicoties Kosta Sluka pēdējās sekundes metienam no centra, Grieķijas izlase pārtraukumā devās ar četru punktu pārsvaru (61:57).

Otro puslaiku vācieši sāka ar veiksmīgu Adetokunbo ierobežošanu un izrāvienu 20:1, šajā nogrieznī ar diviem tālmetieniem izceļoties Francam Vāgneram. Grieķi otrajā puslaikā teju astoņas minūtes neguva punktus no spēles, kas vāciešiem ļāva iegūt 15 punktu pārsvaru, bet pirms pamatlaika noslēdzošajām desmit minūtēm mājiniekiem bija plus 12 punkti (83:71).

Spēles ceturtajā nogrieznī Grieķijas basketbolistiem neizdevās atspēlēties, Vācijai izcīnot uzvaru. Ceturtdaļas vidū otrās nesportiskās piezīmes dēļ mačs noslēdzās Adetokunbo, bet vēlāk pretinieku rindās izraidīts tika Šrēders.

Pirms tam pusfinālā Spānijas basketbolisti ar rezultātu 100:90 (19:30, 24:22, 30:15, 27:23) uzvarēja Somiju.

Trešdien ceturtdaļfinālos tiksies pašreizējā čempione Slovēnija ar Poliju un Francija ar Itāliju.

Pēc apļa cīņām katras grupas četras labākās komandas iekļuva izslēgšanas spēlēs.

Šī ir ceturtā reize, kad Eiropas čempionāta finālturnīra vīriešiem priekšsacīkšu spēles tika aizvadītas četrās dažādās valstīs.

2017. gadā par Eiropas čempioniem basketbolā kļuva Slovēnijas izlases spēlētāji, izcīnot savu pirmo titulu vēsturē. Slovēnija, kura ceturtdaļfinālā uzvarēja Latviju, finālā pieveica Serbiju. Cīņā par trešo vietu Spānija apspēlēja Krieviju.

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalījusies 14 reizes, taču šoreiz finālturnīram kvalificēties neizdevās, H grupā paliekot pēdējā vietā aiz Bosnijas un Hercegovinas, Grieķijas un Bulgārijas.

Eiropas čempionāts norisināsies līdz svētdienai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu